Idrottsminister Jakob Forssmed träffade Örebroföreningar

Under ett besök i Örebro på fredagen (15 december) träffade idrottsminister Jakob Forssmed föreningarna Simon SK och Örebro Tennisklubb. Båda ingår i Idrottsklivet, en satsning där regeringen avsatt 100 miljoner kronor om året för att skapa meningsfulla fritidsaktiviteter i de områden som polisen klassar som utsatta.
Det är spännande att få möta föreningarna och se vilket arbete som görs och den flexibilitet som finns för att lösa de utmaningar man står inför, säger Jakob Forssmed.

Sidan uppdaterades: 15 december 2023

Runt fikabordet i Simon SK:s klubblokal i Vivalla berättar David Fast, idrottskonsulent på RF-SISU Örebro län, Erik Johansson från Örebro Tennisklubb och Martin Mestanza från Simon SK om arbetet som de bidrar med in i Idrottsklivet. Det är ett arbete som började redan 2016. Det var då ”Tennis på gatan” startade och man lyckades få barn och unga och även deras föräldrar engagerade i föreningslivet och intresserade av tennis, trots att det inte ens finns någon tennisbana i området. Idag sker en del av verksamheten under organiserade former i Backahallen. Planer finns att också starta familjetennis så att barn och föräldrar kan spela mot varandra och en buss har köpts in för att åka runt till andra områden och erbjuda pop-up-tennis på gatan.
– Tack vare idrottsklivet kan vi jobba ännu mer med de sociala frågorna. De är en viktig och avgörande del av arbetet, säger Martin Mestanza från Simon SK.
Vivalla är ett av totalt 61 områden i landet som deltar i Idrottsklivet. I Örebro ingår även Varberga, Oxhagen och Baronbackarna. Förutom tennis deltar även budo och kampsport, fotboll, tennis, handboll, basket, gymnastik och bordtennis.

Sidan publicerades: 15 december 2023