Mer hållbara resvanor

Sidan uppdaterades: 10 augusti 2023

Att ta sig till träningar, matcher, träningsläger, cuper och evenemang innebär ofta en hel del resor och transporter. Hur kan idrottsrörelsen resa smartare och mer hållbart?

Smartare och hållbarare resvanor inom idrottsrörelsen

Varje dag genomförs drygt 150 000 träningstillfällen inom idrottsrörelsen. Utöver det tillkommer matcher, träningsläger, cuper, evenemang och elitidrottens internationella verksamhet. Det innebär en hel del resor och transporter. Ett område som, inom ramen för idrottsrörelsens övergripande hållbarhetsarbete, har identifierats som ett av de högst prioriterade för att minska vår klimatpåverkan.

Material för smartare resor i förening

Som förening kan ni själva vara med och bidra till att era medlemmar blir bättre på att gå, springa, cykla, samåka eller åka kollektivt till träning och tävling. En insats för att minska de egna utsläppen från resor och transporter och öka tillgängligheten för fler att delta i er idrott. Här finns stöd och inspiration för er som vill göra en faktisk förändring på ett ganska enkelt sätt.

Och kom ihåg, den bästa träningen börjar tillsammans – att ta sig till och från träningen tillsammans är roligare, smidigare, bättre för hälsan och dessutom bra för miljön.

Om hållbara resvanor på RF:s webbplats

Riksidrottsförbundet driver tillsammans med Svenska Handbollförbundet, Svenska Orienteringsförbundet och Svenska Ridsportförbundet projektet ”Double impact – minskade utsläpp och ökad tillgänglighet inom idrottsrörelsen”.

Läs mer om projektet på RF:s webbplats


Sidan publicerades: 28 november 2022

Alla idrottsföreningar har en egen idrottskonsulent att bolla tankar och idéer med. Vi ger er kraft att utvecklas.