Häng med idrottsrörelsen i Prideparaden Luleå

Den 24 augusti är det dags för RF-SISU Norrbotten och övriga idrottsrörelsen att bekänna färg. Tillsammans är vi starka, vi syns, vi sprider energi och sätter Prideparaden i Luleå i verklig idrotts-rörelse!

Sidan uppdaterades: 19 juni 2024

Vi hoppas att vi får gå i paraden tillsammans med många idrottsföreningar, förbund och idrottsengagerade i alla åldrar. Ju fler vi är desto mer plats tar vi, syns vi och gör avtryck i paraden. Vi visar att vi menar allvar — en idrott som välkomnar och är öppen för alla!

Kom 2 eller alla från din förening/förbund

Att gå med i paraden tillsammans med andra inom idrotten och mötas av en hel drös med åskådare längs med paradvägen är en härlig peppade stämning. Start och målgång är stadsparken.

Det är du och ditt förening som avgör hur ni vill visa upp er idrott. Av erfarenhet vet vi att det är extra publikfriande och peppande att ta på idrottsutrustningen, visa upp sin idrott och att vara aktiv i paraden. Exempel lagtröjor, klubbflaggor, banderoller och så vidare.

Om du som enskild person vill gå tillsammans med idrottsrörelsen är det bara att ansluta direkt på plats den 24 augusti. Välkommen!

Fakta om Luleå Pride 2024

  • Officiell start för paraden lördag 24 augusti 15:00, Stadsparken i Luleå.
  • De som vill gå tillsammans med idrottsrörelsen samlas senast 14:45 i närheten av lekplatsen i Stadsparken
  • Ta gärna med vatten att dricka

Ta gärna kontakt med oss så gör vi något bra tillsammans

Kontaktperson RF-SISU Norrbotten:
elenor.larsson@rfsisu.se
070-512 58 58

Skylt "Idrottsrörelsen gör Sverige starkare"

Skriv gärna ut och bär vår Prideskylt om din förening inte har något eget att bära.

Ladda hem skylten "Idrottsrörelsen gör Sverige starkare" i A3-format Pdf, 4 MB.

Sidan publicerades: 12 juni 2024

Genom att vi tillsammans engagerar oss i Pride och andra HBTQI aktiviteter över hela landet visar vi att idrottsrörelsen tar ansvar för och menar allvar med att vara trygg och inkluderande och erbjuda bra idrott. Idrott som välkomnar och är öppen för alla.

Text