Grattis Marcus och Carola!

Gymnasten Marcus Stenberg och fotbolledaren Carola Karlsson utsågs av Region Norrbotten till 2023 års idrotts- och idrottsledarstipendiater. Duon fick ta emot 50 000 kr respektive 30 000 kr.

Sidan uppdaterades: 22 november 2023

Region Norrbotten delar årligen ut två stipendier riktat till idrotten:

  • Idrottsstipendiet tilldelas en aktiv idrottsutövare som inom sin idrottsliga verksamhet samt yrke/skola utmärkt sig för kunnighet, gott kamratskap och framstående resultat.
  • Idrottsledarstipendiet går till en ledare, tränare, styrelseledamot eller en person som på annat sätt meverkar till idrottslig eller organisatorisk utveckling inom idrotten.

Här är 2023 års stipendiater:

Marcus Stenberg, Region Norrbottens Idrottsstipendium, 50 000 kr

Marcus Stenberg är en av Sveriges mest lovande unga talanger i manlig artistisk gymnasti. Som enda svenska gymnast har han kvalificerat sig till senior-VM i mångkamp 2023. Som junior har han haft stora framgångar, både nationellt och internationellt. Marcus är en viktig förebild i en kvinnodominerad sport. Han ser och sporrar de yngre och är genom sitt sätt att vara en fin respresentant för idrotten.

Carola Karlsson, Region Norrbottens Idrottsledarstipendium, 30 000 kr

Carola Karlsson skapar inte bara framgång på fotbollsplanen. Med idrotten som verktyg får hon människor att växa, utvecklas och må bra även utanför arenan. Hjärtat klappar för Bergnäsets AIK fotboll och med ett ideellt engagemang utöver det vanliga gör hon skillnad i föreningen, i samhället och i sina medmänniskors liv. Carola stimulerar till idrott hela livet, oavsett ambition eller tidigare erfarenheter - alla är välkomna. Med sin ödmjukhet och hjälpsamhet bidrar hon till att Bergnäset och Luleå blir en bättre plats att leva på.

Läs om alla stipendier som går att söka via RF-SISU Norrbotten.


 

Sidan publicerades: 22 november 2023