Jonatan Glader går från hockey till RF-SISU:s lokalkontor i Piteå

Jonatan Glader är vår nya idrottskonsulent. Han kommer närmast från jobbet som sportchef för Piteå Hockey. I sitt nya uppdrag ska han hjälpa idrottsföreningar i Piteå älvdal att utvecklas, oavsett idrott. Verktyget är folkbildning och utbildning.

Sidan uppdaterades: 5 oktober 2023

Jonatan Glader är skåningen som har bott i Norrbotten sedan 2014. Ishockeyn förde honom hit och här hittade han hem. Dialekten finns kvar, men själen och hjärtat finns i den norrbottniska myllan.

Jonatan påbörjade ledarbanan inom ishockeyn när han var 22 år. Uppdragen har varierat och han har tränat alla åldrar. 2015 anställdes han av Piteå Hockey och sedan dess har han varit tränare och sportchef. Tills nu.

–Idrotten är en samhällsbyggare och jag ser fram emot att få ägna mig mer åt mjuka värden och mindre åt tävlingsfrågor. De mjuka frågorna behöver få större plats i föreningarna, säger Jonatan med övertygelse.

I den nya rollen som idrottskonsulent får han möjlighet att uppmuntra och stärka föreningarna så att de får ork och energi att arbeta mer med interna utbildningsfrågor och förhållningssätt och värderingar.

Jonatan utgår från kontoret i Piteå. Han blir kollega med Anne Meriläinen, som gradvis växlar över till nya arbetsuppgifter kopplat till idrottsmöjligheter för personer med funktionsnedsättning. Läs om Anne Meriläinens förändrade arbetsuppgifter.

–Jag har bra kännedom om Piteå Älvdal och jag är väl förtrogen med föreningslivet och idrottsrörelsens värdegrunder. Sen finns ju Anne alltid i min närhet, säger han apropå att föreningarna i Piteå Älvdal nu får en ny kontaktperson i honom.

Att nå ut på djupet med vad RF-SISU Norrbotten kan hjälpa till med ser Jonatan som en utmaning.

–Från tiden inom Piteå Hockey har jag arbetat med RF-SISU från andra sidan. Det har lärt mig vilket brett utbud av stöd och hjälp det finns att få. Vi behöver bli ännu bättre på att få fler föreningar att förstå vilket verktyg vi på RF-SISU Norrbotten är och vilken skillnad vi tillsammans kan göra ute i föreningslivet, säger Jonatan.

Sidan publicerades: 4 oktober 2023

Kontakt

Jonatan Glader

Idrottskonsulent

070-674 64 55

Folkbildning och föreningsutveckling
Placeringsort Piteå