RF-SISU Jämtland-Härjedalen - en del av Folkrörelsen för Psykisk hälsa Jämtlands län

RF-SISU Jämtland-Härjedalen har länge varit engagerad i frågor som rör psykisk hälsa. Genom att vara en del i nätverket ”Folkrörelsen för Psykisk Hälsa Jämtlands län”, vill RF-SISU J-H bidra till en mer inkluderande och stödjande miljö för alla.

Sidan uppdaterades: 25 april 2024

Idrotten är en viktig aktör när det kommer till att främja psykisk hälsa i Jämtlands län. Genom arbetet inom idrotten bidrar RF-SISU J-H till att skapa en inkluderande gemenskap och motverka psykisk ohälsa. Att vara en del av Folkrörelsen för psykisk hälsa är ett sätt att öka medvetenheten och minska stigmat kring psykisk hälsa.

RF-SISU J-H:s engagemang i dessa frågor är rotade i övertygelsen om att idrott och fysisk aktivitet kan spela en avgörande roll i att främja psykisk hälsa och välbefinnande. Genom att erbjuda stöd och resurser, arbetar RF-SISU J-H aktivt för att skapa positiva förändringar i samhället.

Som en del av detta engagemang, vill vi uppmärksamma två kommande evenemang på temat ”Beroende”, där Folkrörelsen för Psykisk Hälsa Jämtlands län är delaktiga. Dessa evenemang ger en möjlighet att lära sig mer om ämnet och höra från experter inom området.

  1. Äldre och Alkohol: Den 23:e april kommer Per Leimar, politisk sekreterare och expert på alkoholfrågor från IOGT-NTO, att hålla en föreläsning i Hörsalen Snäckan på Östersunds sjukhus, om äldre och alkohol. Detta är en viktig fråga som berör många och det är viktigt att vi fortsätter att diskutera och belysa den.

  2. Folkbildningsdag om beroende: Den 24:e april kommer en Folkbildningsdag att äga rum på Östersunds bibliotek mellan kl 13-18. Denna dag kommer att innefatta en rad medverkande, inklusive Lennart Karlsson, polis, författare och ordförande i Narkotikapolisföreningen, Ali Reunanen, författare och medlem i KRIS, Peter Nordlöw, grundare av Core Rehab AB, samt Per Leimar, politisk sekreterare och expert på alkoholfrågor från IOGT-NTO.

Mer information samt länk till anmälan hittar du HÄR.

Dessa evenemang erbjuder en möjlighet att lära sig mer om dessa viktiga ämnen och att engagera sig i diskussioner som kan leda till positiva förändringar.

Sidan publicerades: 19 april 2024