RF-SISU J-H delar kunskap om Unga Ledare med JHOF:s Ungdomsgrupp

Idrottskonsulent Johanna Jonsson, bjöds nyligen in till Jämtland-Härjedalens Orienteringsförbunds ungdomsgrupps uppstartsmöte, för att berätta mer om den satsning vi på RF-SISU J-H gör kring Unga Ledare.

Sidan uppdaterades: 19 april 2024

Johanna Jonsson, idrottskonsulent från RF-SISU Jämtland-Härjedalen, besökte nyligen Länsförsäkringars aktivitetscenter, där ett gäng entusiastiska ungdomar från JHOF:s ungdomsgrupp (Jämtland-Härjedalens Orienteringsförbunds ungdomsgrupp) – Team LF Jämtland - tillsammans med föräldrar och tränare, samlats för ett uppstartsmöte inför säsongen 2024. Johanna hade bjudits in till mötet för att berätta mer om den spännande satsningen som RF-SISU J-H gör kring ungt ledarskap.

I Jämtland Härjedalen har vi valt att ha ett särskilt fokus på Unga ledare. Unga ledare är i fokus för att öka ungas möjlighet till delaktighet och inflytande samt att säkra återväxten och öka engagemanget i föreningen. Med drygt 15 närvarande ungdomar, representerande klubbar som OK Storsjön, Östersund OK och Frösö IF var atmosfären fylld av förväntan och entusiasm. Tanken med den här satsningen är att inte bara behålla ungdomarna inom idrotten utan också att öka träningsglädjen och engagemanget.

Under mötet delade Johanna med sig av RF-SISU J-H:s planer och visioner för Ungt Ledarskap för det kommande året, samtidigt som hon inspirerade och engagerade de närvarande att vara delaktiga och ta ansvar för idrottens framtid. Det är inte bara att delta i träningarna och tävlingarna som är viktigt, utan också att vara med och forma och utveckla föreningen och idrotten som helhet.

En viktig del av satsningen är att ge ungdomarna verktygen och möjligheterna att bli ledare inom sina klubbar och förbund. Genom att inspirera och utbilda dem i ledarskap, kommunikation och organisering hoppas man kunna skapa en stark och hållbar grund för idrotten i Jämtland-Härjedalen.

RF-SISU J-H är redan inbjudna till en kommande träning i april, där de kommer att fortsätta peppa och stötta ungdomarna i deras utveckling. Med förhoppningen om att ännu fler ska bli intresserade och engagerade i satsningen kring Ungt Ledarskap ser framtiden ljus ut för idrotten i Jämtland - Härjedalen.

Som Johanna uttryckte det under kvällen: "Det är ert engagemang och er passion som kommer att forma framtiden för idrotten här i Jämtland-Härjedalen. Tillsammans kan vi göra stor skillnad."

Genom att investera i våra unga ledare investerar vi i en ljusare framtid för idrotten. Tillsammans kan vi nå nya höjder och skapa en stark och hållbar idrottsrörelse som berikar liv och samhällen.

Är du eller din förening intresserad av att veta mer om satsningen kring Unga Ledare, kontakta idrottskonsulent Johanna Jonsson eller Anja Korhonen för mer information.

Sidan publicerades: 19 april 2024