Stort intresse för att locka fler äldre till föreningslivet

Sidan uppdaterades: 26 juni 2024

Det var stor uppslutning när vi i Sölvesborg bjöd in personer som slutat jobba, tillsammans med föreningslivet, till en workshop på temat "En meningsfull fritid för dig som slutat jobba". Flera föreningar är nu på gång med att söka det särskilda projektstöd som finns, för att utveckla mer verksamhet för äldre.

Ofrivillig ensamhet bland 50-talister ökar och tillsammans kan vi göra skillnad. Rörelse och aktivitet i kombination med social gemenskap gör att vi orkar mer i vår vardag, samtidigt som vi blir piggare och gladare.

Ett 40-tal deltagare från idrottsföreningar, pensionärsföreningar, kommun och region i Sölvesborg var med och diskuterade hur vi stärker föreningslivet för seniorer och hur vi tillsammans kan erbjuda en meningsfull fritid.

Erfarenheter delades, nya tankar och planer lyftes i rummet. Den 4 september träffar vi de medverkande föreningarna igen för steg 2.

Avslutningsvis fick gänget en visning av Svarta Leds Idrottscentrum, ytor för såväl massor av organiserad föreningsidrott som spontanidrott.

Projektstöd IF: 65+

Vi vill gärna tipsa föreningar om att söka projektstöd IF: 65+ för idéer om hur ni kan starta upp eller utveckla fysisk och social aktivitet för äldre. Läs mer om Projektstöd IF: 65+

Er förenings idrottskonsulent på RF-SISU Blekinge hjälper er gärna igång med er ansökan!

Workshop i Karlshamn

17 september bjuder vi in deltagare och föreningsliv i Karlshamns kommun till en liknande workshop, i samverkan med Karlshamns kommun.

Idrott hela livet - workshop: Inbjudan och anmälan

Sidan publicerades: 26 juni 2024