Inspirerande workshop kring ungdomsinflytande

I slutet av maj genomförde vi tillsammans med sju fantastiska ungdomar en workshop på temat ungdomsinflytande i Ronneby.

Sidan uppdaterades: 10 juni 2024

De föreningsengagerade ungdomarna Siri, Arion, André, Liam, Mingla och Ebba tillsammans med sin ungdomsmentor Emma bjöd på en helkväll med inspiration kring vad ungdomsinflytande innebär, hur föreningar kan gynnas av att engagera fler ungdomar och hur man kan skapa samverkan mellan ungdomar och vuxna.

Under kvällen deltog 6 föreningar med ungdomar och stödjande vuxna. Det var härlig energi där alla föreningar tillsammans med ungdomarna fick skapa en grund för hur de vill skapa och utveckla ungdomsinflytande i sina verksamheter framåt.

Ett stort tack till Ronneby kommun som skapat förutsättningar för oss att genomföra kvällen samt ett extra stort tack till Ronneby Bollklubb och deras kanslist Lennart för värdskapet när vi varje vecka fått vara i era klubblokaler och kreera.

Till hösten går turnébussen vidare till Olofström där ett nytt gäng föreningsungdomar ska få skapa en workshop för föreningarna i Olofström under Jämlikhetsveckan i november.

Vill ni också öka ungdomsinflytandet i er förening?

Kontakta er idrottskonsulent på RF-SISU Blekinge så får ni tips på hur ni kan komma igång. Det finns också projektstöd att söka för att förstärka ert arbete.

Hitta din idrottskonsulent

Sidan publicerades: 10 juni 2024