Erbjudande till er som arrangerar idrottsskola/sommarlovsaktivitet

Vi kommer ut till er i samband med er idrottsskola/sommarlovsaktivitet/läger och erbjuder aktiviteter som inspirerar och stimulerar till schysst idrott, respekt för varandra, fair play, demokrati och delaktighet. Vi erbjuder också en kostnadsfri digital utbildning som introduktion till dig som ska vara ledare på en sommarlovsaktivitet.

Sidan uppdaterades: 14 maj 2024

Boka kulturpaket

Idrottsskolor är ett utmärkt tillfälle för att bredda och fördjupa barnens engagemang i idrotten. Det är ett tillfälle att låta barnen fundera kring frågor som rör kamratskap, allas rätt att vara med, rent spel etc.

Sommaren 2024 erbjuder RF-SISU Blekinge ett kulturpaket till er verksamhet för att diskutera värdegrundsfrågor under stimulerande former.

Paket 1: Få besök av en fotbollsdomare

I samverkan med Blekinge Fotbollförbund kommer en domare ut och besöker er förening och pratar om klimatet på fotbollsplanen, fair play och stimulerar till schysst spel.

Paket 2: Skapandeverkstad om demokrati och delaktighet

I samverkan med Kulturcentrum Ronneby Konsthall kommer unga ledare från RF-SISU ut och pratar om värdegrundsfrågor och har en skapandeverkstad i form av Turbokonst tillsammans med er på ett lekfullt sätt.

Informationsblad Kulturpaket 2024 Pdf, 328 kB.

Pedagogiskt upplägg

Barnen/ungdomarna delas upp i mindre lärgrupper. Aktiviteterna inklusive samtal och reflektion tar ungefär 45 min/grupp.

Intresseanmälan

Senast den 20 maj genom att fylla i Intresseanmälan

Kostnad

Kulturpaketet subventioneras helt via RF-SISU:s projektstöd.

Ledarutbildning - Att vara ledare på en idrottsskola

Tid: Onsdagen den 5 juni kl 19.00-20.30
Plats: Digitalt via Teams

En utbildning både för dig som har ditt första ledaruppdrag på en idrottsskola/sommarlovsaktivitet och dig som har mer ledarerfarenhet i bagaget. Deltagarna kommer få med sig tips på aktiviteter och övningar som kan användas under en idrottsskola.

Vi kommer också prata om enkla men viktiga pusselbitar för att skapa trivsel, trygghet och glädje bland deltagare och ledare, Teori varvas med gruppsamtal och erfarenhetsutbyte.

Vi utgår från delar av utbildningswebben "Introduktionsutbildning för tränare", som ni också har möjlighet att jobba vidare med på hemmaplan i er förening eller ta del av innan utbildningen startar.

Inbjudan: Ledarutbildning - att vara ledare på en idrottsskola Pdf, 339 kB.

Anmälan

Anmälan här senast 27 maj
Utbildningen är kostnadsfri.

 

Sidan publicerades: 14 maj 2024