Idrottsveckan i Blekinge 2024

Idrottsveckan i Blekinge arrangeras 5-9 februari 2024. Temat för Idrottsveckan 2024 är Plats för idrott. Det handlar om både den fysiska platsen samt miljön för idrott och rörelse och även idrottens roll i attraktionskraften för den lokala orten.

Sidan uppdaterades: 20 december 2023

För att idrottsrörelsen ska utvecklas och samtidigt bidra med alla sina positiva samhällseffekter, behöver vi samverka med beslutsfattare, näringsliv och andra delar av samhället. Därför vill vi under en hel vecka i Blekinge lyfta olika aspekter och skapa möjligheter att skapa gemensam förståelse över olika gränser.

Vi hälsar er hjärtligt välkomna till Idrottsveckan i Blekinge 2024 och veckans olika aktiviteter. Save the dates!

Ett attraktivt Blekinge - hur kan idrottsrörelsen och näringslivet samverka?

Hur kan idrottsföreningar bidra till ett Blekinge som är attraktivt att bo, leva och utvecklas i? Och hur kan idrottsföreningar och näringsliv samverka för att erbjuda en attraktiv livsmiljö med ett rikt föreningsliv, samt möjlighet till god folkhälsa? Tankar och exempel från idrottsföreningar och näringslivet, tillsammans med möjlighet till att reflektera över och stärkas i sin egen roll. Målgrupperna är idrottsföreningar, näringsliv samt politiker och tjänstepersoner.

Inspirationsfrukost
Onsdag 7 februari, kl 07.30-10.00, Karlshamn

Anmälan öppnar inom kort

Blekinge Parasport Camp

Prova-på-dag för anpassad skola. Idrottsföreningar deltar med anpassade aktiviteter. Målgrupp är elever och personal på anpassad skola samt idrottsföreningar.

Torsdag 8 februari, Karlskrona

Framtidens anläggningar och miljöer

På vilket sätt kan samhället bli ännu bättre på att samverka för att planera och driftsätta enligt de behov som medborgare har för idrott och rörelse? Experter ger perspektiv och utrymme ges för reflektion utifrån det egna uppdraget. Målgrupp är näringslivet, politiker, tjänstepersoner i olika förvaltningar som står för samhällsplanering, fastighetsfrågor, skolfrågor och kultur samt fritidsfrågor. Det bjuds både på kunskap och inspiration.

Mötesplats
Fredag 9 februari, kl 09.00-12.00, Karlskrona

Stjärnfesten

Finalen på Idrottsveckan är Stjärnfesten - en festlig middag med hyllningar till idrottsrörelsen i Blekinge. Flera priser delas ut. Nytt för i år är Blekingepokalen där blekingebornas röst bestämmer mottagaren för priset av årets idrottsprestation. Wallmans On Tour står för underhållningen och säkerställer en hög stämning genom hela kvällen.

Anmälan till Stjärnfesten öppnar fredag 24 november kl 10.00.

Anmälan till Stjärnfesten 2024 görs här (Nortic)

Begränsat antal platser. Anmälan kostar 395:- per person.

Nominera till RF-SISU Blekinges priskategorier

Här kan du nominera till RF-SISU Blekinges priskategorier

Läs mer om Idrottsveckan 2024

Här kommer vi att publicera program och anmälningslänkar:

Idrottsveckan i Blekinge 2024

 

samarbetspartners Idrottsveckan

Sidan publicerades: 17 november 2023

Idrottsveckan 2023
Idrottsveckan 2023 Idrott för alla hela livet
Idrottsveckan i Blekinge Modern och hållbar sponsring
Idrottsveckan 2023 Sponsring
Stjärnfesten 2023 Mingel
Stjärnfesten
Wallmans On Tour