Anna och Denis är nya idrottskonsulenter på RF-SISU Blekinge

Under våren har två nya idrottskonsulenter anslutit till RF-SISU Blekinge, som värdefulla resurser för idrottsrörelsen i Blekinge. Varmt välkomna Anna Olsson och Denis Jahic!

Sidan uppdaterades: 28 april 2023

Anna Olsson och Denis Jahic är båda hemmahörande i Karlshamn, och det är också från vårt Karlshamnskontor som våra senast anställda kommer att ha sin utgångspunkt. Men precis som övrig personal på RF-SISU Blekinge kommer de att ha hela Blekinge som arbetsfält.

Anna Olsson

Anna är i grunden ekonomiassistent, men har de senaste 6 åren arbetat som idrottskonsulent och ungdomsansvarig i IFK Kristianstad.

Anna har en handbollsbakgrund och har själv spelat handboll från hon var 10 år till 35 år. Numera är Anna engagerad som tränare.

Anna kommer att jobba som idrottskonsulent, främst mot ishockey och skyttesport.

5 snabba med Anna

Vad ser du mest fram emot?
Att kunna stötta föreningar i resan mot att utveckla sin förening.

Varför tycker du att idrotten är ett viktigt sammanhang?
Det är viktigt för både det sociala med kompisar och personlighetsutvecklande, men även ett härligt sätt att kunna röra på sig på fritiden.

Vad hoppas du kunna tillföra RF-SISU Blekinge och idrottsrörelsen i Blekinge?
Att vara en stöttepelare i föreningars processer.

Hur har din första tid sett ut?
Just nu i början har det varit att läsa sig in på mycket dokument, samt hängt på mycket av mina kollegor ut på föreningsbesök för att få en förståelse för de processer som pågår och hur olika idrotter jobbar i sina respektive klubbar.

Smultronställe i Blekinge?
Skärgården i Karlshamn


Denis Jahic

Denis har jobbat inom skolans värld och även statligt på både Arbetsförmedlingen som arbetsförmedlare. Närmast kommer han från Försäkringskassan och en tjänst som försäkringshandläggare inom föräldrapenningen.

Denis har en bakgrund inom fotboll och nu på senare tid har det blivit en del padel. Som ungdom har han testat på de flesta idrotter där man antingen använder boll eller rack.

Denis kommer att jobba som idrottskonsulent, även kopplat till våra inkluderingssatsningar.

5 snabba med Denis

Vad ser du mest fram emot?
Att möta alla fantastiska människor som är med i och runt föreningarna ute i länet. Att skapa relationer med dessa människor och att arbeta för att ge föreningarna den hjälp och det stöd de behöver för att bli den bästa möjliga versionen av sin förening.

Varför tycker du att idrotten är ett viktigt sammanhang?
Jag vet själv vilken betydelse idrotten och föreningslivet har haft på min uppväxt och mitt liv. Därför tycker jag den är extremt viktigt. Den har gett mig vänner för livet, ett stort kontaktnät och en massa minnen som man alltid kommer att bära med sig. Och allt detta i kombination med rörelse och fysisk aktivitet.

Vad hoppas du kunna tillföra RF-SISU Blekinge och idrottsrörelsen i Blekinge?
Jag hoppas kunna ge tillbaka lite av det som idrottsrörelsen har gett mig.

Hur har din första tid sett ut?
Den har varit intensiv, intressant och lärorik. Hunnit med en introduktionsutbildning på Bosön, följt med kollegor på diverse besök i föreningar, även varit delaktig i BIU projektet i Ronneby, egna föreningsbesök och utöver detta har det varit en hel del att läsa in/på.

Smultronställe i Blekinge?
Där nära och kära finns, alternativt Östra Piren i Karlshamn.

Sidan publicerades: 28 april 2023