Hem / Vi arbetar med / Digital folkbildning och ut... / Folkbildning pågår landet runt

Folkbildning pågår landet runt

Idrottsrörelsens och folkbildningens samhällsnytta har aldrig varit viktigare. Coronakrisen vi nu upplever vänder upp och ner på samhället och på vår vardag. Våra 19 RF-SISU distrikt jobbar på för att finnas där för de föreningar som vill ha stöd i olika frågor.

"Den lokala idrottens styrka är att bygga gemenskap, glädje och hälsa och det behövs nu mer än någonsin. Vi växlar upp för att stötta föreningarna, anpassar oss efter de riktlinjer som finns och erbjuder rådgivning, processledning, erfarenhetsutbyte och utbildningar anpassat efter föreningarnas behov."

Så säger Sandra Hidgård, distriktsidrottschef i Halland. RF-SISU Halland bjuder bland annat in till digitala lärgrupper i varje kommun för att byta erfarenheter och idéer om hur vi kan arbeta nu och framåt.

Mer om RF-SISU Hallands omställning under coronakrisen

Fler peppande exempel från våra distrikt runt om i landet:

RF-SISU Gävleborg

Varje höst och vår har Gävle Fältrittklubb en fullmatad teorivecka inplanerad. Då bjuder de in sina ryttare till föreläsningar, teoripass och kringaktiviteter. I år blev det en digital teorivecka – med lyckat resultat.

RF-SISU Västerbotten

Distriktet ger föreningarna stöd i olika digitala former. Bland annat med verktyg och inspiration för hur distriktet kan möta föreningarna och hur man i föreningen kan mötas digitalt.

RF-SISU Blekinge

Erbjuder idrottsföreningarna kostnadsfria digitala utbildningar, föreläsningar och digitalt idrottscafé. Satsningen kallas #folkbildningspepp.

RF-SISU Västmanland

Västmanland är ett annat distrikt som lanserat #folkbildningspepp – kostnadsfria digitala utbildningar med koppling till coronakrisen. Bland annat "Föreningsekonomi och covid-19" och "Utveckling av barn- och ungdomsidrott under coronapandemin".

RF-SISU Stockholm

Stockholms omställning till digital utbildning och folkbildning har tagit fart. Distriktet erbjuder bland annat digital lärgrupp om barnkonventionen och strategisk styrelseutbildning i digital form.  

RF-SISU Dalarna

Dalarna har uppdaterat flera av distriktets utbildningar till webbsändningar. Bland annat erbjuds grundkursen "5 steg mot en jämställd och inkluderande idrott" och "Hur skapar jag balans mellan min prestation och den jag är?"

RF-SISU Småland

Småland anordnade en digital informationsträff om vilka bidrag och medel som föreningarna i distriktet kan söka. Träffen sändes live och lockade 1500 tittare

RF-SISU Norrbotten

Ett exempel från Norrbotten är att distriktets idrottskonsulenter hjälper föreningarna att komma igång med och genomföra digitala årsmöten.

Leveransadress:

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm för företagspaket och transporter