Hem / Om oss / Idéprogrammet Idrotten Vill

Idéprogrammet Idrotten Vill

Idrotten Vill är namnet på idrottsrörelsens idéprogram – den samlade idrottsrörelsens sätt att beskriva hur vi vill bedriva vår verksamhet, idag och i framtiden.

Ladda ner och läs Idrotten Vill

I grunden handlar det om att vi vill vara en samhällskraft som bidrar till en mer hållbar värld där vår verksamhet främjar tolerans, inkludering, folkhälsa och människors egenmakt. Det är en stor, viktig och ambitiös målsättning men den är inte omöjlig.

Idrottsrörelsens förmåga att sätta utmanande mål, lägga en plan och arbeta hårt för att genomföra den är del av vårt dna. Det är det som gör oss till det vi är – en idrottsrörelse som vill och kan vara världens bästa.

Idéprogrammets syfte

Idrotten Vill riktar sig till ledare inom idrotten på strategisk nivå – nationellt, regionalt och lokalt. Den riktar sig också till ledare i andra områden som samverkar med idrottsrörelsen, till exempel kommun, region, stat, näringsliv och civilsamhälle.

Idrotten Vill ska kunna läsas och förstås av alla som är intresserade av idrottsrörelsens ideologiska grunder, förhållningssätt och roll i samhället.

Till lärgruppsmaterial om Idrotten Vill

Leveransadress:

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm för företagspaket och transporter