Hoppa till sidans innehåll

Se mig, hör mig - om barns rättigheter inom idrotten


Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna har inlett ett samarbetsprojekt med BRIS Region Väst (Barnens Rätt I Samhället) med syftet att utbilda idrottsledare i föreningar och förbund vad det konkret innebär att ha ett barnperspektiv i sitt ledarskap och i sin verksamhet.

Idrottsrörelsen har enhälligt bestämt att svensk barn- och ungdomsidrott ska bedrivas ur ett barnrättsperspektiv och följa FN:s konvention om barnets rättigheter (barnkonventionen). Dessutom har regeringen beslutat att all idrottsverksamhet som får statligt stöd ska bedrivas ur ett barnrättsperspektiv.

Vad innebär detta i praktiken? Detta kommer föreningar och förbund ha chansen att lära sig mer om i kursen Se mig, hör mig - om barns rättigheter inom idrotten som erbjuds i samarbete med BRIS.

Kursen riktar sig mot idrottsledare och behandlar Barnkonventionen och vad det innebär för dig som ledare att jobba efter denna. Kursen innehåller också praktiska övningar för att tydliggöra vad det innebär att ha ett barnrättsperspektiv i sitt ledarskap.

Tack vare att BRIS tilldelats projektpengar från Västra Götalandsregionen kan ett begränsat antal kurser erbjudas kostnadsfritt till de föreningar och förbund som är intresserade! Projektet fortlöper under hela 2013.

Delar av kursinnehållet
- Att ha ett barnperspektiv
- Vad säger barnen?
- Barn som far illa
- Det idrottsliga/det sociala
- Tränarens roll

Information och bokning av kurstillfällen
Kontakta din Idrotts- och utbildningskonsulent

Uppdaterad: 01 OKT 2015 14:08 Skribent: Ingela Gustavsson

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Se all info