Hoppa till sidans innehåll

Inkluderande idrott - Alla ska känna sig välkomna! Göteborg

Kostnadsfri för alla medlemmar i föreningar tillhörande Västra Götalands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland.

Normer kan skapa hinder för vissa och gräddfiler för andra. Vi behöver ställa oss följande frågor: Vilka är det som trivs bäst här? Vilka är självklara, tar plats och blir lyssnade på? Vilka faktorer kan göra att vissa människor känner sig osäkra och utanför? Hur hänger det ihop med vilka strukturer och kulturer som gör att inte alla känner sig välkomna och trivs?
Lär dig bli normmedveten och se och vara uppmärksam på vilka normer som idag präglar våra idrottsmiljöer på arenan, i omklädningsrummet, i styrelserummet och på åskådarplatsen. Vi diskuterar hur det ser ut där deltagarna befinner sig och vad vi kan göra för att se till att så många som möjligt känner sig välkomna och kan trivas.

Innehåll: Identifiera nuläge - Skapa en målbild - Inventera kunskapsbehov - Gå till handling - Identifiera stöd och motstånd


Mål/syfte
Syftet är att ge en kunskaps- och inspirationsbank för att skapa medvetenhet om rådande normer, privilegier och begränsningar på idrottens olika arenor såsom omklädningsrummet, styrelserummet, åskådarplatsen m fl.

Deltagaravgift
Kostnadsfri utbildning för alla deltagare.
Ta kontakt med din förenings SISU-konsulent och undersök om föreningen har "resurs" som kan användas för att täcka del av deltagaravgiften.
Återbud mindre än 5 dagar innan kursstart alt att utebli från kursen medför att en administrativ avgift om 200 kr faktureras.

Specialkost
Glöm inte att ange ev önskemål om specialkost i samband med din anmälan.

Bekräftelse
Alla får en bekräftelse på anmälan vilket innebär att den är ok. Vid problem ring 0709-265833.
SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland förbehåller sig rätten att ställa in en utbildning/föreläsning om deltagarantalet inte anses tillräckligt.

Kallelse
Ca 1 vecka innan kursstart mejlas kallelse till deltagare som anger sin mejladress.

Återbud
Återbud mindre än 5 dagar innan kursstart alt att utebli från kursen medför att 200 kr/person faktureras.

 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Se all info