Hoppa till sidans innehåll

Jämställdhet för en framgångsrik idrott

  • Uppdaterad: 19 JUN 2019 14:08


Jämställdhet för en framgångsrik idrott - (ca 3,5 timmar) 
Hur blir jämställdhetsarbetet nyckeln till framgångsrik idrottsutveckling? Vi behöver förstå och upptäcka de bakomliggande normerna, värderingarna och verklighetsuppfattningarna och dess effekter som möjliggörare eller hämmare av utveckling. Med hjälp av den ökade insikten ges ni verktyg att identifiera förändrings- och förbättringsområden för att möjliggöra en framgångrisk idrott.

In or outside the box - (3 gånger 45 min) 
En utbildningsserie på tre tillfällen för ungdomar mellan 11-19 år. Ungdomarna diskuterar värdegrundsfrågor i koppling till jämställdhet och machokultur. 

In or outside the box, utbildarutbildning - (ca 3,5 timmar) 
Utbildningen ger deltagarna kunskap om materialet "In or outside the box" samt utvecklar förmågan att leda värdegrundsdiskussioner. En utbildning som är perfekt om ni har ledare eller andra vuxna som ni ger uppdraget att göra ett värdegrundsarbete i föreningen. 

Judo5-konceptet - (ca 3,5 timmar) 
Med utgångspunkt från "Judo5-konceptet " kommer ni få inspiration, stöd och praktiska tips hur er förening ska kunna utarbeta hållbara strategier som präglas av inkludering, samverkan och delaktighet. För att detta ska vara möjligt behöver invanda beteenden, rutiner och strukturer ändras.  Judo5- konceptet, som funnits sedan 2013 bygger på praktiska och strategiska insatser som möjliggör förändring.

Kontaktperson: 
Thomas Gehöör
E-post 
Tfn: 0709-26 58 94

 

Skribent: Thomas Gehöör
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Se all info