Hoppa till sidans innehåll

Ett stärkt ledarskap

  • Uppdaterad: 14 MAR 2019 14:03

Ledar- och tränarskapsutbildningar

Kontaktperson: 
Victoria Johannesson
E-post 
Tfn: 0709-26 58 27

En målsättning med våra kurser är att du som ledare och tränare ska kunna vara med och bidra till att en god kultur skapas. En kultur där man gemensamt jobbar fram ett förhållningssätt som ger människor möjlighet att växa som individer och idrottare.

Individer växer genom ökad medvetenhet och fokus på de egna drivkrafterna. En god miljö är där den aktive ges möjlighet till att ta ansvar, får bekräftelse och där det ges förutsättningar till utveckling. En miljö och kultur där det finns utrymme till misslyckanden och där det ges utrymme till möjligheter. 

Med Idrottens tränarprogram vill SISU Idrottsutbildarna bidra till att svensk idrott fortsätter att utvecklas. Kompetenta och kunniga tränare och ledare en stor och viktig del av helheten. 

Introduktionsutbildning för tränare 
En gratis och helt webbaserad utbildning på ca 2 – 3 lektionstimmar för dig som ny tränare oavsett vilken målgrupp du tränar.
Läs mer

Grundutbildning för tränare  Ersätter Plattformen!
Grundutbildningen bygger på aktuell forskning och ger dig en bra grund att stå på i din roll som tränare. Stor vikt läggs på ledarskap och hur du kan skapa goda förutsättningar för att de aktiva ska bli motiverade och få möjlighet att lära och växa som människor och idrottare. Utbildningen går även igenom vikten av en bred rörelserepertoar och träningsplanering. 
Läs mer!

Grundutbildning för tränare - Unga ledare  Ersätter Plattformen Unga ledare!
Grundutbildningen bygger på aktuell forskning och ger dig en bra grund att stå på i din roll som tränare. Stor vikt läggs på ledarskap och hur du kan skapa goda förutsättningar för att de aktiva ska bli motiverade och få möjlighet att lära och växa som människor och idrottare. Utbildningen går även igenom vikten av en bred rörelserepertoar och träningsplanering. 
Läs mer!

Ledarskapsutbildning för ledare 13-15 år (ca 12 tim) 
Idrottens barn- och ungdomsledarutbildning anpassad för de yngsta ledarna, mellan 13-15 år.

GTU 
GTU är en fortsättning och påbyggnad på Plattformen. Utbildningen fördjupar din kunskap i tränarskap och träningslära tillsammans med idrottserfarna utbildare.

GTU 1 (ca 15 tim) ●●
– Åldersfas 11-15 år.

GTU 2 (ca 15 tim) ●●
– Åldersfas 15 år och uppåt.


Motiverande samtal – Introduktion (ca 6 tim)
 
– För coacher och tränare inom idrotten
Motiverande samtal (MI) är en metod som går ut på att bemöta personer i förändringsinriktade samtal med ett särskilt förhållningssätt och aktivt lyssnande. Här får du en introduktion i MI och konkreta tips som du kan använda direkt i mötet med idrottare.

Osynliga funktionsnedsättningar (ca 2 tim) 
Föreläsning som ger kunskap om olika neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, till exempel ADHD och autism, men också barn utan diagnos som kan ha svårt att fungera på träningarna. Få hjälp med konkreta pedagogiska tips på hur ni kan lösa situationer och upplägg av träning.

Skapa motivation och bra prestationer (ca 2 tim) 
Hur svårt kan det vara att motivera en idrottare till bra prestationer? Här får du konkreta tips på hur en idrottare själv kan leda sin utveckling och sina prestationer genom stärkt inre motivation och tydliga målbilder. Oavsett om du tränar lag eller individuella idrotter kommer du att behöva motivera och inspirera dina adepter till att må bra både på och utanför träningsytan.

Skapa talang (ca 2 tim) 
– Konsten att bygga mästare på träning/tävling
Föreläsning med stark vetenskaplig koppling kring hur vi skapar talanger. Tränar du och dina aktiva grit? Kan tv-spelens grunder: att aldrig stå i kö, att lyckas och hamna på ny nivå omsättas till ditt träningspass?

Om ungas utsatthet på nätet (ca 2 tim) 
Föreläsning med författaren och journalisten Caroline Engvall som bl.a. har skrivit 14 år till salu, Skamfläck, Skuggbarn, Virtuell våldtäkt. Caroline driver olika projekt som hjälper barn som utsätts för brott på nätet. Hon är expert på ämnet unga i svensk sexhandel.

 

Träningslära

Kontaktperson: 
Thomas Gehöör
E-post 
Tfn: 0709-26 58 94

Inom utbildningsområdet träningslära ryms utbildningar inom fysisk träning, kost och hälsa. Utbildningarna vänder sig till alla, oavsett om du är ledare, aktiv eller vårdnadshavare.

Löpteknik (ca 2 tim) 
Workshop om god löpteknik där du får testa på övningar som hjälper dig att instruera och förbättra dina aktivas löpteknik. Fokus ligger på lagbollsporter. Stor del praktik.

Mens och träning (ca 2,5 tim) 
En föreläsning om hur menscykeln påverkar fysiskt och psykiskt. Ämnen som anemi till följd av riklig mens, avbrott i mens kopplat till träning, PCOS och humörpåverkan är ämnen som berörs under kvällen. Denna föreläsning kan anpassas för olika åldrar.

Grundläggande kost för aktiva ungdomar (ca 2 tim) 
Föreläsning om hur rätt kost kan hjälpa ungdomar att nå en god hälsa samt hur, när och vad du ska äta för att orka fysiskt på bästa sätt.

Energidrycker (ca 1,5 tim) 
Grundläggande föreläsning om energidrycker som besvarar frågor såsom vad energidrycker är och vilka effekter det har på kroppen.

VG-idrotten mot världstoppen!
- En föreläsningsserie för tränare och aktiva som strävar mot ännu bättre idrottsprestationer. Forskningsbaserad teoretisk och praktisk kunskap för de som vill utveckla aktiva på elit- och elitförberedande nivå. Varje termin erbjuds ett antal föreläsningar i Göteborg, håll utkik här för att se aktuella föreläsningar.

Idrottsskador och rehab

Kontaktperson: 
Thomas Gehöör
E-post 
Tfn: 0709-26 58 94

Våra utbildningar inom idrottsskador och rehab lär dig att förebygga skador, hur du ska agera i det akuta skedet när skadan inträffar samt hur du kan hjälpa den aktiva efter skadan. 

Knäkontroll – skadeförebyggande träning (ca 3,5 tim) 
Grundläggande principer i skadeförebyggande träning där du får öva praktiskt på övningar från hemsidan Knäkontroll.se.

Akut omhändertagande vid idrottsskada (ca 3,5 tim) 
Grunderna i akuta idrottsskador och rehabilitering där du också får öva på akut omhändertagande.

Tejpning (ca 3,5 tim) ●●
Grundläggande principer i tejpning av idrottsskador där du får testa på att tejpa bl a fot, hand och knä.

Skribent: Thomas Gehöör
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Se all info