Hoppa till sidans innehåll

Den moderna föreningen engagerar

  • Uppdaterad: 14 MAR 2019 13:41

Förenings- och förbundsutveckling

Kontaktperson: 
Anette Ellefsen
E-post 
Tfn: 0709-26 58 33

Det finns ett ordspråk som säger att: den som saknar kunskap, saknar den sällan.Vi är övertygade om att alla föreningar och förbund mår bra om så många medlemmar som möjligt har grundläggande föreningskunskap, att alla känner till vad det innebär att verka och bedriva verksamhet i en ideell förening. 

Utbildningarna inom förenings- och förbundsutveckling passar framförallt dig som organiserar och skapar förutsättningarna för själva aktiviteten idrott i föreningen. Det kan vara ungdomsgruppen som har idéer om hur man bättre kan använda modern teknik. Det kan också vara anställda i föreningen, som många gånger är de som i den praktiska vardagen sköter många av de frågor som föreningsläran handlar om. Det är självklart styrelse, kommittéer och andra förtroenderåd i föreningen.

Vi har tre områden inom förenings- och förbundsutveckling:

Idrottens föreningskunskap

Idrottens föreningsekonomi

Idrottens affärsmannaskap

 

Idrottonline

Kontaktperson: 
Maria Harjula
E-post 
Tfn: 0706-06 62 18

Hemsida – Grund (ca 3,5 tim) 
Grunderna i hemsidan, hur du skapar sidor, hanterar och publicerar information och kalendrar. På denna kurs krävs att du har grundläggande datorvana. 

Hemsida – Fortsättning (ca 3,5 tim) ●● 
Djupare kunskap om hemsidan. Vi går bl.a. igenom design, domänhantering och inbäddad media.

Administration
Administration – Grund (ca 3,5 tim)
 
Grundläggande utbildning om medlemsregistret, hur du hanterar medlemmar, behörigheter, roller och grupper samt den digitala närvaroregistreringen. På denna kurs krävs att du har grundläggande datorvana. 

Administration – Fortsättning (ca 3,5 tim) ●●
Detta är fördjupningsdelen av den administrativa delen i IdrottOnline. Vi går igenom Utbildnings-, LOK- och Idrottslyftsmodulerna.

Övriga kurser
Workshop i IdrottOnline
 (tidsbokning) 
Här har du chansen att komma med dina egna frågor om IdrottOnline t.ex. Utbildningsmodulen, hemsidan eller medlemsregistret.

Word – Grund (ca 3,5 tim) 
Denna kväll vänder sig till dig som vill lära dig grunderna i Word. Kanske har du jobbat lite i programmet men vill underlätta ditt arbete genom att lära dig kortkommandon, hur du hanterar bilder, lägger till sidor m m. På denna kurs krävs att du har grundläggande datorvana. 

Excel – Grund (ca 3,5 tim) 
Denna kväll vänder sig till dig som vill lära dig grunderna i Excel. Vi kommer bland annat att gå igenom tabeller, formler, diagram m m. På denna kurs krävs att du har grundläggande datorvana.  

Skribent: Thomas Gehöör
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Se all info