Hoppa till sidans innehåll

Om våra utbildningar

Vår utbildningsverksamhet är utformad efter idrottens behov, passar alla idrotter och ideella föreningar och har idrottens verksamhetsidé, Idrotten vill, som värdegrund.
  • Uppdaterad: 16 AUG 2018 14:29
 

 
     
 
     
   

 


Utbildningsformer

I vår utbildningsverksamhet använder vi följande pedagogiska former: kurs, föreläsning och workshop.

En kurs leds av en utbildare med en specialkompetens, utifrån en tydlig kurs- och timplan. En kurs ska ha en inriktning och ett uttalat utbildningsmål.

En föreläsning inspirerar åhörarna kring ett tema och pågår minst en timme.

En workshop är en föreläsning som inkluderar praktiska moment.

Jobba vidare efter utbildningen
Lärgrupp
Efter att du har deltagit på någon av våra utbildningar hoppas vi att du vill sprida dina kunskaper vidare i din förening, ett sätt kan vara att diskutera ämnet i lärgrupp. En lärgrupp kan jämföras med en studiecirkel. Metodiken är självlärande grupper, grupper där initiativ och planering görs gemensamt. Lärande sker i planerade studier över tid med utgångspunkt från ett lärande material som alla deltagare har tillgång till. Lärandet sker i anpassade miljöer.

Process- och utvecklingsarbete
När ett specialdistriktsförbund (SDF) eller en förening vill utveckla och stärka sin organisation och sina styrdokument kan ett process- och utvecklingsarbete vara en god arbetsform. Då leder en av SISU Idrottsutbildarnas processledare arbetet som resulterar i en dokumentation och handlingsplan.

Utbildningsdeltagare
Våra utbildningar vänder sig till alla som är verksamma inom idrotten. För att underlätta för dig att hitta rätt så har vi angivit en huvudsaklig målgrupp för respektive utbildning. Detta är oftast en riktlinje och inget krav för att gå utbildningen.

Utbildningsnivåer
På de flesta av våra utbildningar finns inga formella förkunskapskrav. Däremot har vi ett nivåsystem som hjälper dig att hitta rätt:
     Grundläggande nivå 
●●    Fördjupad nivå 
●●●  Kvalificerad nivå

För de utbildningar som ligger på fördjupningsnivå och kvalificerad nivå är vissa förkunskaper en fördel. Vi hänvisar till material som kan vara till hjälp för att förbereda dig.

Finanisering
Vid samarbete med SISU Idrottsutbildarna är det vår ambition att värdet av utbildning är mycket högre än investeringen i utbildningsavgiften. Det finns möjlighet för din förening eller ditt förbund att få stöd med viss kostnadstäckning när det gäller utbildning. För mer information, kontakta din SISU-konsulent hos SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland.

Regionala utbildningar
Inför varje termin planerar vi för ett antal regionala utbildningar som erbjuds på bestämda datum. Vill du anmäla dig hittar du dessa under "våra utbildningar" i menyn till vänster. 
Här hittar du vår folder med regionala utbildningar.

Lokala utbildningar
Om ni är flera från samma förening eller om datumet för våra regionala utbildningar inte passar kan dessa beställas och genomföras lokalt i föreningar och förbund. Utbildningen kan då skräddarsys utifrån föreningens behov och önskemål.
Här hittar du vår folder med lokala utbildningar

Foto: Bildbyrån

Skribent: Lena Andersson

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031-726 60 00
Fax: 031-726 60 09
E-post: This is a mailto link

Se all info