Hoppa till sidans innehåll

Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna

  • Uppdaterad: 20 JAN 2017 13:36

Sveriges största folkrörelse
SISU Idrottsutbildarna – idrottens studieförbund och utbildningsorganisation har uppdraget att arbeta med bildning, utbildning och utveckling inom idrottsrörelsen, Sveriges största folkrörelse, med drygt 3,4 miljoner medlemmar. Självklart ska idrottens studieförbund bidra till att alla dessa inte bara blir bra på att utöva eller leda idrott, utan också tar ansvar och är engagerade samhällsmedborgare. Därför arbetar SISU Idrottsutbildarna med folkbildning som metod.

SISU Idrottsutbildarna finns i hela landet
SISU Idrottsutbildarna finns i hela landet och är en stödorganisation till Riksidrottsförbundet, RF. På riksnivå arbetar man med att utveckla och stötta specialidrottsförbunden och fungerar som ett stöd till medlemsorganisationer som vill utveckla sin organisation och verksamhet. På riksplanet har man också ett omfattande kurs- och konventprogram. Det genomförs utvecklings- eller utbildningsprogram, medverkar som coacher och samtalspartner, process- och projektledare och föreläsare. 

SISU Idrottsutbildarna består av tre delar: studieförbundet, SISU Idrottsböcker och Bosön Idrottsfolkhögskola. Tillsammans och var för sig driver vi på och stödjer utveckling inom svensk idrott.
Läs mer på sisuidrottsutbildarna.se 

SISU Idrottsböcker utvecklar studiematerial och idrottsböcker tillsammans med idrotten.
Läs mer på sisuidrottsbocker.se.

På Bosön Idrottsfolkhögskola finns spännande utbildningar för den som vill arbeta med idrott. Bland annat kan man utbilda sig till idrottskonsulent.
Läs mer på boson.nu.

Finansiering
Syftet med statens stöd
Vi får varje år anslag från regeringen för idrottens studiebildnings och utbildningsverksamhet. Regeringen stöd till folkbildningen ska, bidra till att stärka och utveckla demokratin, göra det möjligt för människor att påverka sin egen livssituation och skapa engagemang att delta i samhällsutvecklingen. Den statsanslagsfinansierade verksamheten ska även utjämna utbildningsklyftor i samhället, samt öka delaktighet i och intresse för kulturlivet. Därtill är vårt uppdrag att utbilda ledare för idrottens behov, liksom arbetet med värderingsfrågor särskilt angeläget.

Anslag från landsting/regioner och kommuner
Varje SISU distrikt får Landstings/Regionsanslag som går främst till regional verksamhet i form av folkhäls-, handledar- och ledarutbildningar. Kommunbidragen är mer inriktade mot insatser till kommunens invånare.

Skribent: Ingela Gustavsson

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266000
Fax: 0317266009
E-post: This is a mailto link

Se all info