Hoppa till sidans innehåll
Foto: EDDY LEMAISTRE

Nu heter vi SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland

2017-01-03 12:17
Den 1 januari 2017 slogs SISU Idrottsutbildarna i Västergötland respektive Väst samman till ett studieförbund. Därmed har SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland bildats.
  • Uppdaterad: 2017-02-06 14:08

Samgåendet beslutades i september 2016 av styrelserna som ansvarat för de båda SISU-förbunden samt för idrottsförbunden i respektive distrikt.

De fyra tidigare organisationerna har från och med årsskiftet blivit två: Västra Götalands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland.

Har samarbetat länge 
Nyordningen för idrotten i Västra Götaland är naturlig på flera sätt. Dels för att den följer den geografiska indelningen i samhället (Västra Götalandsregionen), dels för att de båda distrikten sedan länge haft ett väl fungerande samarbete.

Kraftsamlingen och samordningen av idrotten ska ge bättre stöd och resurser till föreningarna i regionen – mer verksamhet för pengarna helt enkelt – och större möjligheter att skaffa nya pengar till smarta satsningar.

Större muskler ger också större möjligheter till satsning på evenemang som gynnar besöksnäringen i Västsverige.

- Målet är att bli Europas bästa idrottsregion med allt vad gäller föreningar, utbildade ledare, inkludering, internationella medaljer och evenemang, säger Johan Gadd, distriktsidrottschef för de två nybildade förbunden och fortsätter.

- Idag är det målet en vision och ett drömtillstånd, men ser man på regionen med Göteborg som lok är det inte orealistiskt. Vi måste sticka ut hakan och inte minst organisera om för att bli bättre.

Mycket förblir vad det varit 
Samgåendet innebär inte några stora förändringar i det dagliga arbetet för de föreningar och specialdistriktsförbund som samarbetar och har kontakt med oss.

Under början av året fick de nybildade organisationerna varsin ny hemsida. Samgåendet märks också på andra sätt, bland annat i sociala medier där våra konton får nya namn och nytt utseende. 

Under början av året fick de nybildade organisationerna varsin ny hemsida. 

Västra Götalands Idrottsförbund

SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland

Samgåendet märks också på andra sätt, bland annat i sociala medier där våra konton får nya namn och nytt utseende.

Samtliga medarbetare inom båda organisationerna har också fått nya mejladresser, enligt nedanstående modell (observera att de gamla mejladresserna fortsätter att fungera endast under en tidsbegränsad period):
This is a mailto link

För mer information kontakta Västra Götalands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland:

Johan Gadd, distriktsidrottschef, tel. 0709-26 58 72

 

FAKTA: Västra Götalands Idrottsförbund

  • Det nya distriktet som omfattar Västra Götalandsregionen blir Sveriges största med nästan 20 procent av svensk idrott.
  • I det nya distriktet finns det cirka 4 000 idrottsföreningar, 70 000 ledare och 600 000 medlemmar.
  • Det nya distriktet äger också Idrottens Spel AB som driver Bingohallar runt om i Sverige samt ett variabeltryckeri som bland annat trycker Bingolotter och självdeklarationer åt Skatteverket.
  • Den 20 april 2017 hålls avslutande årsstämmor för Västsvenska Idrottsförbundet, SISU Idrottsutbildarna Väst, Västergötlands Idrottsförbund samt för SISU Idrottsutbildarna Västergötland.
  • Samma dag hålls det första årsmötet för Västra Götalands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland.

 

Skribent: Magnus Pettersson

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Västra Götaland
Mejerigatan 1
412 76 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031-726 60 00
Fax: 031-726 60 09
E-post: This is a mailto link

Se all info