Hoppa till sidans innehåll
Foto: Henrik Mill

Maria Engelfeldt går vidare inom idrottsrörelsen

2019-03-06 11:54

Efter drygt åtta år som distriktsidrottschef i Västmanland kommer Maria Engelfeldt under våren att gå vidare till en tjänst hos Riksidrottsförbundet. ”Det har varit fantastiska år i Västmanland och jag är stolt och glad över det vi har åstadkommit. Möjligheten att få vara kvar att arbeta inom idrottsrörelsen och att påverka på central nivå stimulerar mig att ta detta steg”, berättar Maria.
  • Uppdaterad: 06 MAR 2019 11:54

På Riksidrottsförbundet kommer Maria att kliva på rollen som avdelningschef för distriktsstöd, vilket innebär att arbeta nära samtliga distriktsidrottsförbund i hela Sverige.

”Jag tar med mig massor av erfarenhet och kunskap från mina år i Västmanland. Distriktsidrottsförbunden har en oerhört viktig roll i det förändringsarbete som just nu pågår inom idrottsrörelsen. Det känns väldigt roligt att fortsatt få arbeta nära distrikten och se till att vi stöttar våra idrottsföreningar på bästa sätt”.  

Maria Ericson är ordförande för Västmanlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna:

”Vi har haft en mycket stark utveckling tillsammans med Västmanlands idrottsföreningar under Marias ledning. Dessutom har vi nu en god samverkan med Regionen och länets kommuner. I sin roll har Maria tillsammans med styrelse och medarbetare flyttat fram positionerna till att idrotten nu är en viktig samhällsaktör. Vi är glada att vi fortsatt kommer att arbeta tillsammans med Maria genom hennes nya roll på Riksidrottsförbundet och önskar henne stort lycka till!”

En rekryteringsprocess startar nu igång.


Kontaktpersoner:

Maria Engelfeldt: 010-476 48 24
Maria Ericson: 072-523 55 22

 

Skribent: Anette Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Västmanland
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:
Tel: 0104764800
E-post: This is a mailto link