Hoppa till sidans innehåll

Linus Thörnblad föreläser om psykisk ohälsa

2019-05-22 10:18

”Jag hade hela världen framför mina fötter och ett enda mål i sikte när det en dag blev helt svart. Gång på gång försökte jag ta mig upp och förstå vad som fattades mig. Jag var bara 25 år, starkare än någonsin och mer beslutsam än de flesta - jag skulle bli bäst i världen och INGET kunde stoppa mig! Lite visste jag då något om psykisk ohälsa och hur det hade kommit att drabba mig…” Välkommen till föreläsning med Linus Thörnblad om psykisk ohälsa och vägen tillbaka. 26 augusti i Västerås.
  • Uppdaterad: 22 MAJ 2019 10:18

Linus Thörnblad började med höjdhopp som 15-åring och hoppade två meter i sin första tävling. Som 18-åring tog han sig över 230 cm vilket innebar direktkval till OS. Två år senare tog han sin första seniormedalj på ett VM och strax innan han fyllde 22 år hoppade han karriärens högsta hopp på 238 cm. Detta resultat innebar 58 cm över den egna längden och det tredje högsta i världen som någon någonsin hoppat över sin egen längd.

Med framgången kom det dock även en baksida. Efter att ha varit i den absoluta världstoppen med medaljer både från EM och VM och flerfaldig OS-deltagare fick Linus vid blott 25 års ålder göra sitt sista framträdande på tävlingsbanorna och starta en helt annan resa, en daglig kamp mot depression och utmattning. Välkommen att ta del av hans gripande berättelse samtidigt som du får konkreta tips och råd, samt möjlighet att ställa frågor. Föreläsningen riktas till idrottare från cirka 15 års ålder. Även idrottsledare är varmt välkomna!

“Slutligen kom jag till ett vägskäl där jag tvingades att välja livet för att till en början ens överleva, och sedan för att hitta min egen väg tillbaka som människa.”

Psykisk ohälsa
Idag drabbas många av psykisk ohälsa och det är inte längre ett lika tabubelagt ämne som det var när Linus drabbades.  Att inse att man har  drabbats kan vara lika svårt för en själv som för ens omgivning. Genom sin föreläsning vill Linus belysa vikten av att våga prata om psykisk ohälsa och sprida den kunskap han har om ämnet. 

“Detta är mitt bidrag, min historia och hur jag hade kunnat göra annorlunda. Vad var det som slutligen fick mig att tävla igen efter åtta år och vad jag tar med från det”.

Datum, tid och plats:
26 augusti 2019 kl. 18.00.  Carlforsska gymnasiets aula, Västerås

Anmälan:
Senast den 19/8 2019 till This is a mailto link 
Observera att antalet platser är begränsat. Föreläsningen är kostnadsfri. Vid anmälan men utebliven närvaro debiteras 100 kronor.


Skriv ut en inbjudan som pdf-fil.

Skribent: Anette Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Västmanland
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:
Tel: 0104764800
E-post: This is a mailto link