Hoppa till sidans innehåll

Kommunikatör till Västmanlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna

2018-01-17 10:56
Vill du vara med och utveckla Västmanlands idrottsföreningar och förbund? Nu söker vi en kommunikatör till Västmanlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna.
  • Uppdaterad: 2018-01-17 10:56

Vi på Västmanlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna arbetar för idrottens bästa. Västmanlands Idrottsförbund är Riksidrottsförbundets regionala företrädare. Vårt uppdrag är att stödja, företräda och leda distriktets idrott. SISU Idrottsutbildarna är idrottens eget studieförbund. Vi arbetar med bildning och utbildning inom idrotten. Att stimulera människors lärande är en viktig uppgift för oss. Tillsammans och var för sig driver vi på och stödjer utveckling inom svensk idrott.

Vill du vara med och utveckla Västmanlands idrottsföreningar och förbund?  

Bakgrund Idrottsrörelsen har beslutat att fokusera på idrottens fem prioriterade utvecklingsresor: 

  • en ny syn på träning och tävling 
  • den moderna föreningen engagerar 
  • inkluderande idrott för alla 
  • jämställdhet för en framgångsrik idrott 
  • ett stärkt ledarskap

Som Kommunikatör kommer du vara en viktig medspelare i detta arbete!

Hur ser din arbetsdag ut?
Som kommunikatör är du ansvarig för all vår kommunikation på hemsidor och sociala medier. Du arbetar i nära samarbete med distriktsidrottschefen när det gäller kommunikation med media i länet. En stor del av arbetet innebär att visualisera idrotten i Västmanland genom reportage där du besöker föreningar och samarbetspartners, gör intervjuer, tar bilder och sedan skriver reportage. Texter och layout till våra kommunvisa berättelser och även lägga kommunikationsplaner för enskilda projekt/samarbeten.  Under året kommer även ett stort arbete ske kring det idrottspolitiska arbetet.  
Rollen erbjuder en mycket varierad arbetsdag och ett stort eget utrymme under ansvar. Vi har oreglerad arbetstid varför kvälls- och helgarbete är relativt omfattande.

Vem trivs här?  
För att trivas och vara rätt hos oss är det absolut viktigaste att du delar idrottens värderingar, att du vill bidra till att utveckla idrotten samt att du har kunskap, ett stort intresse för det ideella föreningslivet.   Vi vill att du har kunskap i Adobe In Design, Illustrator och Photoshop. Ett extra plus är om du har arbetat med webbsidor i EpiServer. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Arbetet förutsätter B-körkort och tillgång till egen bil, liksom goda kunskaper i Officepaketet och svenska.   Då vår nuvarande kommunikatör kommer att arbeta på Riksidrottsförbundets centrala kansli så behöver vi omgående tillsätta tjänsten. Nuvarande kommunikatör kommer att finnas på plats i Västerås två dagar i veckan och tillsammans så lägger ni upp planer för arbetet gällande kommunikationen hos oss.  Det är en vikariatsanställning på 75 % till och med sista september 2018.    Hos oss blir du en del av ett glatt, kompetent gäng som alla brinner för idrotten!   

Intresserad?  
Vi kommer omgående starta arbetet med att hitta rätt kandidat och urval sker löpande. Är du intresserad skicka ditt CV och personliga brev omgående via mail enligt kontakten nedan. 

Frågor?
Välkommen att kontakta Distriktsidrottschef Maria Engelfeldt på This is a mailto link eller på telefon 010-476 48 24.       

Välkommen med din ansökan!

Skribent: Anette Fransson
Epost: This is a mailto link

 

 prenumerera_nyhetsbrev[1]

Anmäl och resovisa er utbildningsverksamhet

 

 

IFL_Grund_banner 2 bilder

 

 

 

Fbk

 

 

 

 

PUFF%2~1

 

 

 

 

 

 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Västmanland
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:
Tel: 010-476 48 00
E-post: This is a mailto link