Hoppa till sidans innehåll

Klart med ny distriktsidrottschef i Västmanland

2019-06-25 10:02

Kristin Stenman blir ny distriktsidrottschef för Västmanlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västmanland. ”Att få vara en del av idrottens utveckling i Västmanland känns otroligt inspirerande och spännande.", säger Kristin, som börjar sin nya chefstjänst den 1 oktober.
  • Skapad: 25 JUN 2019 10:02

Under våren stod det klart att Maria Engelfeldt skulle lämna sin tjänst som distriktsidrottschef i Västmanland, för att istället påbörja ett uppdrag som avdelningschef hos Riksidrottsförbundet. Hennes ersättare är nu utsedd och vi välkomnar Kristin Stenman som ny distriktsidrottschef i Västmanland. Kristin är 35 år, uppvuxen i Köping men bor numera i Örebro med sin familj. Kristin har studerat till Hälsoutvecklare på Örebro Universitet. Folkhälsovetenskap var huvudämnet där hon fördjupade sig i fysisk aktivitet. Hon har arbetat i tolv år på SISU Idrottsutbildarna i Örebro, där hon sedan år 2012 har hon rollen som verksamhetschef.

”Idrotten har alltid varit en stor och viktig del i mitt liv. Det var i Köping som intresset föddes. Under uppväxten fick jag möjlighet att testa många olika idrotter. Tillslut fastnade jag för basket som jag fortfarande är engagerad i ideellt, både på föreningsnivå och nationellt i Svenska Basketbollförbundet. Att skapa en meningsfull och aktiv fritid för barn, unga, vuxna och äldre är något jag brinner för. Jag tror på föreningarnas roll i samhället som en viktig och betydande kraft för folkhälsan. Jag tror också att samverkan mellan offentliga och ideella krafter är nyckeln till framgång och social och ekonomisk tillväxt”, säger Kristin.

”Vi i styrelsen hälsar Kristin välkommen till Västmanland och ser fram mot att tillsammans leda och företräda idrotten och gemensamt skapa förutsättningar för våra föreningar att utvecklas ännu mer. Det känns positivt att Kristin har sina rötter i Köping och hon har en gedigen bakgrund inom idrottsrörelsen” konstaterar Maria Ericson, ordförande i styrelsen för Västmanlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna.

”Att få  vara en del av idrottens utveckling i Västmanland känns otroligt inspirerande och spännande. Västmanlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västmanland är ett starkt distrikt. Jag ser fram emot att få vara med på den fortsatta resan mot Strategi 2025 och få göra idrotten i Västmanland mer inkluderande, modern, jämlik och jämställd. Vi ska fortsätta utveckla idrotten, folkhälsan och göra samhällsnytta för så många som möjligt", avslutar Kristin.

Kristin Stenman tillträder sin tjänst i Västmanland den 1 oktober 2019.

För mer information kontakta
Maria Ericson, ordförande Västmanlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna 072-523 55 22

Kristin Stenman 070-274 84 87

Skribent: Anette Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Västmanland
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:
Tel: 0104764800
E-post: This is a mailto link