Hoppa till sidans innehåll

Idrottens dag gånger två

2018-09-12 08:43

För andra året i rad arrangerades i helgen Idrottens dag på Lögarängen, en idrottsfest för stora och små och med en mängd utmanande aktiviteter. Nytt för i år var fredagens Idrottens dag speciellt riktad till stadens femteklassare som tillsammans med sina lärare utmanade både sig själva och varandra i en mängd aktiviteter.
  • Skapad: 12 SEP 2018 08:43


Fotbollsdart var en populär attraktion under fredagens Idrottens dag.

Rörelseglädjen stod i fokus med massor av aktiviteter att prova när Västmanlands Idrottsförbund, SISU Idrottsutbildarna och Riksidrottsförbundet, tillsammans med Västerås Stad och det lokala föreningslivet, arrangerade Idrottens dag både fredag och lördag. Idrottens lanserades 2017 och är ett kostnadsfritt arrangemang med syfte att motivera både små och stora att röra sig hela livet och att hitta sin egen rörelseglädje i någon av de uppåt tjugo representerade aktiviteterna. Det genomförs på en mängd olika platser i landet.

Rörelsebanan drog både små och stora med sina roliga hinder i
form av häckar, linor och gungbrädor att springa över.


I Västerås la man även i år arrangemanget till Lögarängen. Fint sensommarväder, förutom en regnskur på lördagseftermiddagen, lockade många att bestiga klätterväggen, springa i rörelsebanan, hoppa höjd, spela basket, paddla kajak och mycket annat.


Många tog chansen att få prova kajak.


Idrottens dag för skolor lockade många, runt 550 femteklassarna tog del av de många aktiviteterna. På lördagen var allmänheten inbjuden och Lögarängen sjöd av energi och nyfikenhet på de många aktiviteterna. Förhoppningen är att skapa rörelselust.
- Jag hoppas förstås att skolorna ser Idrottens dag som en injektion i själva skolarbetet, säger Maria Engelfeldt, distriktidrottschef. Men även att föreningarna genom dessa två dagar får nya medlemmar, både barn och äldre.

Fler bilder från Idrottens dag:


Med tåg från hamnen var det lätt att ta sig till Idrottens dag.


Bitvis var kön lång till klätterväggen. Väl
framme visade många prov på både styrka
och mod.


Att umgås med djur på olika sätt är alltid bra.

Femteklassarna fyllde fotbollsplanen.

Skribent: Helle Zetterberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Västmanland
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:
Tel: 0104764800
E-post: This is a mailto link