Hoppa till sidans innehåll

Fotbollsspelare stärks med improvisationsteater

2018-10-30 08:04

Med stöd av SISU Idrottsutbildarna och Länsbildningsförbundet har Västmanlands Flickakademi i fotboll fått möjlighet att arbeta med att stärka individen, öka självkänslan skapa trygghet samt stärka sammanhållningen med hjälp av teaterpedagog och genom improvisationsteater. Satsningen är en del av arbetet med #idrotthjärtakultur
  • Uppdaterad: 30 OKT 2018 08:04

Förra veckan hade Flickakademin, som leds av Anette Mogren och Lotta Hellenberg på initiativ av Gideonsbergs IF, den tredje och sista träffen med teaterpedagogen Marie. Flickakademin består av drygt 30 tjejer i åldern 13-15 som vill satsa på fotboll och är ett komplement till den ordinarie föreningsträningen där spelare från olika föreningar i Västmanland får en möjlighet att träna tillsammans med fokus på individuell utveckling. Med stöd av SISU Idrottsutbildarna och Länsbildningsförbundet har Flickakademin, som en del av satningen #idrotthjärtakultur, fått möjlighet att arbeta med att stärka individen, öka självkänslan skapa trygghet samt stärka sammanhållningen med hjälp av teaterpedagog och genom improvisationsteater.

Anette Mogren och Lotta Hellenberg tycker att det har varit ett spännande och betydelsefullt arbete och vill gärna fortsätta att använda improvisationsteater som metod för att stärka gruppen och individen. Teaterpedagogen Marie ser stor skillnad i gruppens sätt att ta sig an improvisation och att ta plats. Två av tjejerna, Johanna och Julia säger själv att det har varit roliga träffar och att det har gett dem mod att göra saker.


Julia Ulming och Johanna Renmark. 

Vill du veta mer om hur ni kan stärka ert lag eller er träningsgrupp? Kontakta oss på SISU Idrottsutbildarna och Västmanlands Idrottsförbund.

 

 

Skribent: Anette Fransson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Västmanland
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:
Tel: 0104764800
E-post: This is a mailto link