Hoppa till sidans innehåll

Distriktsidrottschef till Västmanlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna

2019-04-01 14:07

Är du en erfaren ledare, väl förankrad i idrottsrörelsen med förmåga att skapa och bibehålla relationer? Då kan du vara den vi söker. Ansök senast den 28 april.
  • Skapad: 01 APR 2019 14:07

Svensk idrott har visionen, Svensk idrott – världens bästa. Är du en erfaren ledare med erfarenhet från ledande positioner och vill bidra till vår vision? Då kan du vara den vi söker.

Vår nya chef ska leda Västmanlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västmanland som är Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Västmanland, en paraplyorganisation för idrotten i Västmanland.

I samspel med distriktsstyrelsen leder du distriktet och driver verksamheten med sikte på svensk idrotts strategiska mål för 2025; Livslång idrottande, Idrottens värdegrund är vår styrka, Idrott i förening samt Idrotten gör Sverige starkare (www.strategi2025.se). Du leder ett av 19 distrikt med 2 kontor cirka 20 medarbetare med uppdraget att utveckla distriktets stöd till idrotten. Som Distriktsidrottschef bygger du nätverk och driver idrottspolitiskt arbete gentemot politiker och tjänstemän. Du som söker har ett stort intresse för idrottsrörelsens och folkbildningens roll i det svenska samhället.

Ditt ansvar och arbetsuppgifter

Ditt ansvar är att företräda en traditionsrik, dynamisk och folkrörelsebaserad organisation in i framtiden genom att bygga nätverk och bedriva idrottspolitiskt arbete gentemot politiker och tjänstemän. I ansvaret ligger också tät kontakt med media där du i samspel med kommunikatören skriver debattartiklar och är ansiktet utåt när det gäller reportage och inslag. Ditt ansvar ligger i att leda, styra och utveckla distriktets verksamhet och dess medarbetare mot uppsatta mål, allt i linje med överenskommen verksamhetsplan och verksamhetsinriktning.

I ditt ansvar ligger ett nära samspel med distriktsstyrelsen och du har personal och budgetansvar. Du bidrar till och skapar samarbeten med andra distriktsidrottschefer i landet och centrala RF/SISU-kansliet, där du formellt har din anställning.

Den strategiska planen mot 2025 är ambitiös. Ambitionen är att förbund och föreningar i hela landet utifrån planen ska kunna forma sin utveckling mot framtiden. RF/SISU Idrottsutbildarna har i uppdrag att genom distriktsförbunden leda, stödja, bilda och utbilda föreningar och förbund i deras utvecklingsarbete mot målen. Det är i föreningarna som förändringsarbetet startar och här spelar distrikten en avgörande roll. 

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig med högskoleutbildning med samhälls- och/eller ekonomisk inriktning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har dokumenterad erfarenhet av ekonomisk styrning och kontroll samt flerårig erfarenhet av ledarskap och personalfrågor.

Din erfarenhet kommer från ledning av en mångfacetterad verksamhet med många dagliga kontaktytor som exempelvis en medlemsdriven/ideell organisation eller offentlig förvaltning. Du har med dig kunskap och förståelse för folkrörelse och folkbildning samt erfarenhet från hantering av samspelet mellan offentlig, kommersiell och ideell sektor. Du har även erfarenhet av folkbildning och utbildning.

För att lyckas i rollen är det nödvändigt att förstå samspelet mellan specialidrottsdistriktsförbund (SDF), idrottsföreningar, förtroendevalda och medarbetare. Du ser och förstår vårt uppdrag och våra roller och du leder och agerar utifrån en helhetssyn på verksamheten.

Du har kraften att leda och företräda en traditionsrik, dynamisk och folkrörelsebaserad organisation in i framtiden – att utveckla och förnya den med respekt för idrottsrörelsens grundläggande värderingar.

Information och ansökan

Vi anser att etnisk och kulturell mångfald samt jämn könsfördelning bidrar till verksamhetens utveckling. Därför förespråkar vi mångfald i vår rekryteringsprocess. I slutskedet av rekryteringsprocessen genomförs bakgrundskontroll för slutkandidat.

Välkommen att registrera din ansökan genom att klicka på länken: http://riksidrottsforbundet.workbuster.se/?aguid=856AE099FBD648DAB893C5616D576BE2

Sista ansökningsdatum är senast 2019-04-28.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

  • Maria Ericson, ordförande Västmanlands Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna, tfn 072-523 55 22, e-post This is a mailto link
  • Peter Mattsson, chef Idrottsutveckling och närmaste chef tfn 08-699 60 60, e-post This is a mailto link
  • Facklig företrädare är Jörgen Hedberg, Distriktsidrottschef i Södermanland, tfn 010-476 42 51, e-post This is a mailto link

 

Västmanlands idrottsförbund (DF) och SISU Idrottsutbildarnas Västmanland (SISU-d) utgör tillsammans och var för sig Riksidrottsförbundets och Studieförbundet SISU Idrottsutbildarnas regionala och lokala organisationsled med främsta uppgift att stödja SF/MO regionalt och lokalt. Alla landets idrottsföreningar ska ha tillgång till ett likvärdigt och anpassat stöd oavsett idrott och geografisk hemvist. Vår huvudsakliga uppgift kan sammanfattas i att företräda, leda och stödja samt att bilda och utbilda inom föreningsidrotten. Vi skapar förutsättningar för vårt distrikts idrotter att nå svensk idrotts gemensamma vision. Svensk idrott – världens bästa!

Skribent: Anette Fransson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Västmanland
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:
Tel: 0104764800
E-post: This is a mailto link