Hoppa till sidans innehåll

Bli en stjärna med Köping Basket

2017-12-18 13:39
Köping Basket är en av länets föreningar som har arbetat fram en tydlig värdegrund i samarbete med SISU Idrottsutbildarna. Vi hälsade på under ett regionläger där flera ungdomsledare från föreningen fanns på plats för att få tips och inspiration.
  • Uppdaterad: 2017-12-18 13:39


Det råder full aktivitet i Köpings sporthallar när Svenska Basketbollförbundet finns på plats för att genomföra ett regionsläger för ungdomar i Region Mellersta.

Marko som är regionstränare från Svenska Basketbollförbundet berättar att det är öppen anmälan till lägret vilket betyder att alla är välkomna. Intresset är stort, med ett hundratal aktiva på plats.

”Vi vill medverka till utveckling av spelare och ledare genom praktisk och teoretisk utbildning och tränar på saker som anses vara väsentliga för basketen och spelarnas långsiktiga utveckling.  Alla regioner i Sverige tränar på samma saker och siktet är inställt på personlig utveckling, både socialt och basketmässigt”.

Under helgen finns både spelare och sex ungdomsledare från Köping Basket representerade. Ledarna i form av åskådare i syfte att utveckla sitt ledarskap. Två av ledarna på plats är Örjan och Peter, som tränar flickor 05-07 i Köping.

”Vi får inspiration om hur vi kan förbättra träningen för våra tjejer, så att de kan utvecklas vidare. Det är roligt att se hur en tränare på den här nivån beter sig och når ut med sina instruktioner. Det har varit väldigt lärorikt för oss tränare som är här och tittar”.

Under 2017 har Köping Basket arbetat fram en tydlig värdegrund i samarbete med SISU Idrottsutbildarna. Den har nu implementerats i föreningen på ett positivt sätt berättar Örjan och Peter.

”Det känns jättebra. Nu är det tydligt hur vi ska agera så att alla drar åt samma håll. Nu vet man vet vad som gäller”.


Örjan och Peter.

Tomas, som är ordförande i Köping Basket finns också på plats under regionslägret. Han berättar att föreningens värdegrundsarbete har fått ett positivt mottagande.

”Först och främst är det väldigt bra att få den här hjälpen, att det kommer någon utifrån och diskuterar frågorna tillsammans med oss. Vi hade SISU Idrottsutbildarna med på resan, vilket betyder att vi alltid hade någon som ställde rätt frågor och som vågade vrida och vända lite grann på det som sas. Vår värdegrund är att alla ska kunna vara med utifrån sina förutsättningar, det ska finnas möjligheter för den som vill utvecklas och satsa, men alla är välkomna”.

”Grunden för vår verksamhet är: glädje, gemenskap, delaktighet och förebilder. I vårt Stars-koncept vill vi visa att spelare som har kommit långt och spelar på en hög nivå även ger någonting tillbaka till orten och regionen. Därför är våra spelare ute och pratar om vår värdegrund och om att du kan vara en stjärna eller star på olika sätt. Kanske är du stjärna på en skolrast genom att vara på ett bra sätt mot en kompis. Det handlar inte bara om att vara en stjärna på basketplanen utan du kan vara en star även utanför planen”.

Basketen i Köping mår bra och har en positiv utveckling, mycket tack vare framgångar för herrlaget. Men det handlar också om ett aktivt rekryteringsarbete och stor samverkan.

”När våra spelare är ute i skolorna och pratar värdegrund har de med sig information om föreningen och vilka träningstider vi har. Det är en av anledningarna till att basketen växer i de lägre åldrarna. Att vi har ledare på plats under den här helgen är också ett sätt att utveckla vår verksamhet, de får inspiration och ny kunskap som direkt appliceras i vår dagliga verksamhet”.

Läs mer om Köping Basket och deras värdegrund på www.kopingbasket.se

Text:Anette Fransson och Oscar Uusitalo
Foto: Oscar Uusitalo och Bildbyrå

Skribent: Anette Fransson
Epost: This is a mailto link

 

 prenumerera_nyhetsbrev[1]

Anmäl och resovisa er utbildningsverksamhet

 

 

IFL_Grund_banner 2 bilder

 

 

 

Fbk

 

 

 

 

PUFF%2~1

 

 

 

 

 

 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Västmanland
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:
Tel: 010-476 48 00
E-post: This is a mailto link