Hoppa till sidans innehåll

Physical literacy - introduktion och praktikpass

2018-08-14 11:00
Tisdagen den 11 september kl. 18.00-20.00 ger Dr Dean Kriellaars (CAN) ger en kort allmän introduktion till “physical literacy” (rörelserikedom/rörelseförståelse på svenska) som är ett nytt koncept och perspektiv för att öka barns fysiska aktivitet.
  • Uppdaterad: 2018-08-17 14:07

Utbildningen hjälper dig att förstå vad rörelserikedom innebär och hur man kan använda det för att förbättra befintliga aktiviteter.

Föreläsningen genomför i Västerås  och är en praktisk genomgång av ”Movement preparation”, ett ”rörelserikedomsberikande” program för barnidrottens uppvärmning. Övningarna är kul, ökar prestationsförmågan, är socialt inkluderande och skadeförebyggande.

Vem är Dean Kriellaars? Dean Kriellaars är expert på ”physical literacy” och en av världens främsta ambassadörer på detta nya koncept för fysiskt aktivitet. Dean brinner för att sprida budskapet om rörelserikedom och för att bekämpa den epidemi av inaktivitet som sprider sig snabbt. Han är verksam vid University of Manitoba, en väl anlitad talare världen över och har utvecklat många metoder och program.

Kostnad: Kostnadsfritt - bekostas av Västmanlands Idrottsförbund och Sörmlandsidrotten. Anmälan: Begränsat antal platser, först till kvarn. Klicka här för anmälan.  Frågor: This is a mailto link.

Samling för daglig rörelse. I regeringens satsning Samling för daglig rörelse är Riksidrottsförbundets uppdrag att genomföra en  nationell kraftsamling för mer idrott, rörelse och utveckling av rörelseförståelse i anslutning till skoldagen. Satsningen leds på regional nivå av distriktsidrottsförbunden i samverkan med kommuner och andra huvudmän.

Skribent: Anette Fransson
Epost: Adressen Gömd

 

 prenumerera_nyhetsbrev[1]

Anmäl och resovisa er utbildningsverksamhet

 

 

IFL_Grund_banner 2 bilder

 

 

 

Fbk

 

 

 

 

PUFF%2~1

 

 

 

 

 

 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Västmanland
Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:
Tel: 010-476 48 00
E-post: This is a mailto link