Hoppa till sidans innehåll

Idrottsföräldrar

Att skapa en positiv och stöttande idrottsmiljö för barn och ungdomar är den viktigaste uppgiften idrottsföräldrar har. Vi på SISU Idrottsutbildarna i Västernorrland kan hjälpa er förening att utbilda idrottsföräldrar. Utbildningsinsatserna kan bekostas av Idrottslyftet och kostar inte föreningen någonting.
  • Uppdaterad: 15 JUN 2016 09:58

Vi kan erbjuda:

Färdiga upplägg för föräldramöten

Vi träffar en eller ett par representanter från er förening och gör tillsammans ett upplägg som kan användas på föreningens föräldramöten. Vi hjälper till med både innehåll, material och upplägg.

Föräldrautbildning

En av våra utbildare kommer till er förening och håller i en utbildning. Den innehåller både teori och möjlighet till diskussion. Vad säger den senaste forskningen? Hur kan föreningen, ledare, tränare och föräldrar hjälpas åt för att skapa en positiv och
stödjande idrottsmiljö?

Utbildnings- och diskussionsmaterial för eget arbete

Vi har mängder av bra material som kan användas för att få igång värdefulla diskussioner i föreningen och bland föräldrarna. Vad är okej och vad är inte okej? Vad gör vi om någon inte följer de regler vi kommit
överens om? Det finns filmklipp, böcker, bilder och frågekort. Vi hjälper till att ta fram det material som passar bäst för just er.

Hjälp att lyssna in barnens åsikter

Vad tycker barnen? Hur ska en bra idrottsförälder vara? Vilka föräldrabeteenden stressar barnen och vilka beteenden stärker barnen och skapar en positiv idrottsmiljö? Vi hjälper er med frågor och upplägg för att prata med barnen på egen hand. Eller så kan någon av våra utbildare komma till föreningen och hjälpa till att genomföra samtalen.

 

Foto: Bildbyrån

Skribent: Sven Eklund
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Västernorrland
Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 0104764900
E-post: This is a mailto link

Se all info