Hoppa till sidans innehåll
Foto: KGZ

Idrottsskador


Vi har kurser i idrottsskador och dess behandling, grundläggande tejpning och knäkontroll.

Idrottsskador och dess behandling

Utbildningen innehåller grundläggande teori om idrottsskador och akut skadebehandling. Hur lägger man ett tryckförband och vad bör en förbandslåda innehålla? Hur kan man förebygga akuta skador och överbelastningsskador?

Grundläggande tejpning

Målet är att du som ledare eller aktiv lär dig när du ska och inte ska använda dig av tejpning, samt grunderna i hur du praktisk går tillväga.

Knäkontroll

Varför drabbas allt fler idrottande tjejer och killar av knäskador och korsbandsskador i synnerhet? Hur bör idrottare träna för att förebygga och minska risken att drabbas av en knäskada? En studie i knäkontroll har visat att ett enkelt 15 minuters träningsprogram kan minska risken för en främre korsbandsskada med 66%. Du som tränare är en nyckelperson i detta förebyggande arbete. Utbildningen varvar teori och praktik.

Sök våra utbildningar

Under länken Sök våra utbildningar  kan du se när och var utbildningarna erbjuds. Hittar du inte utbildningen du söker där beror det på att vi inte har någon sådan utbildning inplanerad den aktuella terminen. Men, alla våra utbildningar går också beställa hem till föreningen. Då kommer vår utbildare till er klubblokal, eller någon annan lokal som passar bra och håller en utbildning för just er. Är ni intresserade av det upplägget, kontakta någon av våra konsulenter.

 

Länk till SISU Idrottsböckers material om Idrottsmedicin.

Material

SISU Idrottsböcker har många material som handlar om idrottsskador och hur de kan förebyggas. Materialen hittar du på deras webbplats. Ta gärna kontakt med oss  om du ska beställa material. Vi kan hjälpa till med rekommendationer, erfarenhet, pedagogiska tips, beställning och eventuell kostnadstäckning.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 15:35 Skribent: Magnus Forsberg

Länk till Västernorrlands Idrottsförbund

 

 

 

IdrottOnline - Klubb

 

nyhetsbrev2

puff_idrottsböcker

  

 Idrottslyftet

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Västernorrland
Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 0104764900
E-post: This is a mailto link

Se all info