Hoppa till sidans innehåll
Foto: LINNEA RHEBORG/Bildbyrån

Föreningslyftet - bygg en stark  förening

Vill ni bli en förening som har lätt att få nya ledare och aktiva, där medlemmarna vill stanna länge och där engagemanget är stort? - Satsa på Föreningslyftet! Syftet är att skapa en verksamhet för så många som möjligt, så länge som möjligt i en så bra verksamhet som möjligt.
  • Uppdaterad: 05 SEP 2016 08:03

För att klara det behövs en stark förening

Vi vill hjälpa till att bygga starka idrottsföreningar i Västernorrland. Föreningar som har orken, organisationen och kunskapen att ta sig an de förändringar som sker i dagens samhälle. Många föreningar har fullt upp med att klara den dagliga verksamheten och saknar organisation och kraft till utvecklingsarbete och förändring.

Förankring och samsyn ger en stark sammanhållen förening och minskar risken för att beståndsdelarna blir starkare än helheten. En gemensam idé och ett gemensamt mål skapar engagemang och delaktighet. Vi tror att starka och väl förankrade styrdokument som följs upp och efterlevs är en av framgångsnycklarna. Vi tror också på kunskap och dialog, som i slutändan leder till samsyn. Därför har vi skapat Föreningslyftet.
Föreningslyftet innehåller:
  • Träningsläger för styrelsen. Minst en utbildningsdag med föreningslära, utbildning kring engagemang och Framtidens förening.
  • En kväll om Anvisningar för barn- och ungdomsidrott.
  • Ett arbete kring ledarförsörjning
  • Ett arbete med föreningens vision, uppdrag och värdegrund.

Ni satsar er tid - vi satsar resurser

Ni satsar er tid. Vi satsar resurser, material, kursledare, engagemang och lite guldkant då och då. Föreningslyftet kostar ingenting att vara med i. Alla utbildningsinsatser och material ingår och finansieras genom Idrottslyftet. Föreningen får 5 000 kronor för att täcka eventuella kostnader. SISU Idrottsutbildarna ger under resans gång möjlighet att delta på inspirerande träffar som gör att ni orkar hela vägen.

Är ni intresserade av Föreningslyftet. Kontakta någon av våra idrottskonsulenter

 

Figur1

Skribent: Karin Sundquist
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Västernorrland
Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:
Tel: 0104764900
E-post: This is a mailto link

Se all info