Hoppa till sidans innehåll

Välkommen Emma Johansson, ny Idrottskonsulent i Umeå

2017-09-14 10:25

– Det känns jättebra! Mycket nytt nu i början, men så sakteliga börjar allt falla på plats. Jag ser fram emot att börja möta alla föreningar, säger Emma.
  • Uppdaterad: 2018-08-27 11:23

Även om Emma är ny på tjänsten är hon rätt känd bland våra föreningar. Hon har varit extern utbildare i IdrottOnline sedan 2015 och på slutet även hållit i en del Ungt Ledarskaps-utbildningar.

Sen högstadiet har hon gått i skola med idrottsinriktning med Prolympia och med specialidrott fotboll på gymnasiet. Efter studenten läste hon en del psykologikurser på Umeå universitet för att sedan börja läsa Idrottsvetenskapliga programmet på samma universitet.

Emma berättar att hennes största idrottsintressen där hon själv varit aktiv är fotboll och bordtennis. Fotboll som hon började spela i hemmabyns förening Sörfors IF vid sex års ålder och bordtennis som 11-åring i Tegs BTK (som senare blev Umeå BTK). Tiden som aktiv spelare i pingis blev ganska kort, men Emma var tränare inom idrotten under 8 års tid efter spelartiden.

– Annars tittar jag gärna på alla möjliga idrotter och kanske allra roligast att se på är idrotter där det är lite högre tempo och häftig stämning runt omkring, t ex hockey och innebandy. Jag gillar  att vara i skogen, hundpromenader, fjällvandring, plocka bär och svamp, löpträna och orientera. Och att odla. Förhoppningsvis uppgraderas balkong till odlingslott nästa sommar, säger Emma.

Mer tid till idrott i förening
Sen något år tillbaka är Emma endast lite engagerad i Umeå BTK fortfarande kring föreningens tävlingar, till största del pga tidsbrist då hennes engagemang i KFUM Umeås lägerverksamhet tar desto mer tid. Men inte alls omöjligt att hon inom en snar framtid hittar tid till mer idrott i förening, det är ju så kul!

– Jag sökte jobbet för att jag känner att det skulle vara ett roligt uppdrag. Här får jag träffa, lära känna, stötta och utbilda föreningar. Alla personer som engagerar sig i dessa samt att det verkade vara en riktigt bra arbetsplats med möjligheter att även själv utvecklas.Jag bidra med en positiv bild av vad ideellt engagemang kan ge. Under åren har jag lärt mig så mycket och haft så roligt under tiden genom att vara engagerad i olika föreningar och jag vill att så många som möjligt ska kunna få uppleva samma sak. Ett spännande jobb där jag känner att även jag själv kan utvecklas, idrott som är det bästa botemedlet mot dåligt humör och låg energi samt en familj som det är så skönt att komma hem till. Alla delar behövs och gäller bara att ibland att prioritera noga när det behövs så att livspusslet går ihop.

Emma berättar om sina positiva egenskaper som är tålmodig, nyfiken och organiserad. Hon ser mycket fram emot att lära känna olika föreningar. Ser fram emot att hjälpa och stötta alla ideellt engagerade i deras vardag genom att uppmärksamma allt de gör bra.

– Jag vill inspirera och guida till vidare utveckling. Jag tror att med nyfikenhet för föreningens verksamhet kunna bidra till att utveckla föreningar utifrån deras behov och förutsättningar, avslutar Emma.

-----------------

SISU Idrottsutbildarna är en resurs för din förening när ni vill utvecklas – har du några frågor, kontakta gärna din idrottskonsulent!

Skribent: Lisbet Olofsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Västerbotten
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress:
Kungsgatan 89
903 31 Umeå

Kontakt:
Tel: 090-695 56 00
E-post: This is a mailto link