Hoppa till sidans innehåll

SISU har fått ny vision, verksamhetsidé och värdegrund

25 MAJ 2019 10:14
Vi erbjuder folkbildning i idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas. Så lyder SISU Idrottsutbildarnas nya verksamhetsidé som i helgen beslutades vid Riksidrottsmötet i Jönköping.
  • Skapad: 25 MAJ 2019 10:14

I februari 2018 fattade förbundsstyrelsen beslut om att genomföra en översyn av SISU:s vision, verksamhetsidé och värdegrund (VVV) i syfte att modernisera uppdraget i relation till Strategi 2025. SISU Idrottsutbildarnas nya VVV harmoniserar tydligare med Riksidrottsförbundets men ger samtidigt en tydlig inriktning för folkbildningsuppdraget.

Vision:

Idrottsrörelsens folkbildning – världens bästa!

Verksamhetsidé: 

Vi erbjuder folkbildning i idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.

Värdegrund:

Glädje och gemenskap

Människors personliga utveckling och glädjen i att tillhöra ett sammanhang stärker tilliten till varandra och till omvärlden. Aktivt livslångt lärande är folkbildningens kärna.

Demokrati och delaktighet

Folkbildningen erbjuder en arena för att lära av och med varandra. Alla som deltar involveras och tar ansvar för vad och hur de ska lära.

Allas rätt att vara med

Folkbildningen ger möjlighet att tillsammans med andra öka kunskap och bildning. Alla människor i idrottsrörelsen, oavsett förutsättning i övrigt, ska ha möjlighet till folkbildning i förening.

Rent spel

Folkbildningen är ett verktyg i idrottsrörelsens arbete med attityd och beteenden för en optimal föreningsmiljö.

Skribent: Rikard Höög
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Västerbotten
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress:
Kungsgatan 89
903 31 Umeå

Kontakt:
Tel: 0906955600
E-post: This is a mailto link