Hoppa till sidans innehåll

Nu kommer kontoret till föreningarna

24 MAR 2019 09:00
Västerbottens Idrottsförbund och SISU idrottsutbildarna tar ett nytt grepp för att möta idrottsföreningarnas olika behov. Idrottskonsulenterna i norra länsdelen kommer att arbeta ute hos föreningarna vissa dagar varje månad.
  • Uppdaterad: 24 MAR 2019 09:00

Skellefteå kommun är en geografisk stor kommun och vi vill helt enkelt finnas närmare föreningarna säger Annelie NilssonVerksamhetschef Skellefteå. Det är ibland svårt att veta vart de kan hitta information och få hjälp i det lilla. Det kan gälla osäkerhet i vad som gäller olika rapporteringar, var och vilka stöd man kan söka, till vilka digitala hjälpmedel som styrelsen eller ledarna vill använda för att få den interna kommunikationen att fungera.  

- Vi provar i norra länsdelen med att upprätta mobila kontor som innebär att våra idrottskonsulenter jobbar ute i förening, på plats under vissa dagar. Att jobba nära en förening ger oss en större förståelse för vilka behov och lösningar som behövs. Vissa kan vi lösa på plats och andra tar med oss tillbaka för att hitta en lösning, säger Annelie. 

Flera nya lokalkontor

Alexandra Nilsson, Idrottskonsulent i Skellefteå berättar att de under några arbetsplatsträffar diskuterat hur de vill utveckla vår verksamhet och i och med att de genom åren har startat upp fler kontor, till exempel i Robertsfors och Malå så väcktes tanken på om de skulle kunna göra några mobila varianter.  

- Vi som jobbar som konsulenter har gjort en geografisk fördelning för att underlätta eventuell samverkan mellan föreningarna, vilket kan bidra till att det blir enklare att starta upp fler mobila kontor säger Alexandra 

En kväll i veckan hos föreningarna

- Jag kommer att förlägga minst en dag och en kväll i månaden i Burträsk för att finnas tillgänglig för de vardagliga frågorna, likväl som de utmaningar som kan uppstå i föreningars verksamheter. I dagsläget så är jag idrottskonsulent för ca 15 föreningar i Burträsk och dess omnejd så det känns bra att komma närmare deras verksamheter.  

Alexandra säger att hon inte är beroende av ett kontor för att arbeta men hon kommer att ha möjlighet att låna en av föreningars kontor om det skulle behövas. Men detta arbetssätt utesluter inte att jag kommer komma ut till dessa. Hennes kollega kommer att göra att göra liknande i Norsjö. 

Skribent: Rikard Höög
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Västerbotten
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress:
Kungsgatan 89
903 31 Umeå

Kontakt:
Tel: 0906955600
E-post: This is a mailto link