Hoppa till sidans innehåll

Locker room talk till Västerbotten – anmäl din förening här!

2018-05-11 08:26

Snart lanserar vi Locker Room Talk Sverige i Västerbotten! Vill Ni vara en av de pilotföreningar som under hösten får möjlighet att arbeta för jämställdhet och schysst attityd via omklädningsrummet?
  • Skapad: 11 MAJ 2018 08:26

Det är en av de viktigaste och mer spännande jämställdhetssatsningar vi har sett inom idrotten den senaste tiden. Satsningen gäller initialt lagidrotter och vänder sig till pojklag i åldrarna 10-14 år. Men vi undrar även om ni på sikt är intresserade av Locker Room Talk eller motsvarande för andra målgrupper i er förening. 

Svara därför gärna på intresseanmälan även om ni inte bedriver lagidrottsverksamhet. Era svar är viktiga för oss för att kunna kartlägga efterfrågan i Västerbotten. 

Vad är Locker Room Talk? 
Locker Room Talk Sverige är en ideell organisation som arbetar med jämställdhet och schyssta attityder mot snacket i omklädningsrummet i ett förebyggande syfte. Det gör de genom att bland annat utbilda killar 10-14 år i omklädningsrum inom idrottsföreningar och skolor med hjälp av Locker Room Talk-metoden. De driver också opinion för att sudda ut påhittade regler i samhället. Målet är ett jämställt samhälle där alla människor kan känna sig trygga och välkomna för den man är. Locker Room Talk vill särskilt engagera och möta killar i jämställdhetsarbetet och lägga grunden för ett samhälle där en man kan vara på flera olika sätt. 

Locker Room Talk-metoden är en samtalsserie på 15 minuter gånger åtta sessions/tillfällen. Vi åker till idrottsföreningar och träffar unga killar, som är 10 till 14 år gamla, i omklädningsrummet under 15-minuters sessions för att jobba med jämställdhet och schyssta attityder. Sedan följer vi upp det en gång  i veckan, under en period på åtta veckor. 

Västerbotten som pilotdistrikt 
Västerbotten är ett av åtta pilotdistrikt som under hösten får möjlighet att lansera Locker Room Talk. I inledningsskedet av satsningen kommer vi dock ha begränsade möjligheter att möta den stora efterfrågan vi tror finns. På sikt kommer vi ha byggt upp en organisation som klarar av att möta efterfrågan. Men med anledning av begränsningen i inledningsskedet går vi ut med en intresseanmälan för att kartlägga efterfrågan. Utifrån den görs ett urval av föreningar som får möjlighet att komma igång redan i höst.  

Intresseanmälan 
Vill Ni vara en av de pilotföreningar som under hösten får möjlighet att arbeta med Locker Room Talk? Klicka här för intresseanmälan >>>  

Intresseanmälan är inte bindande. 

Vill du veta mer? 

Läs mer om Locker Room Talk och metoden på
http://lockerroomtalk.se/ eller kontakta Ola Svensson på 070-343 27 45 eller This is a mailto link 

Skribent: Peter Hållsten
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Västerbotten
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress:
Kungsgatan 89
903 31 Umeå

Kontakt:
Tel: 0906955600
E-post: This is a mailto link