Hoppa till sidans innehåll

Idrottens Dag ska få Skellefteå i rörelse

25 SEP 2018 12:02
Idrottens dag 2018 är en familjedag i den nya sporthallen på Morö Backe i Skellefteå. Vi bjuder in till en fartfylld dag där barn får prova på upp till 15 olika idrotter/aktiviteter arrangerade av Skellefteås föreningar och en rörelsebana.
  • Uppdaterad: 25 SEP 2018 12:02

Idrottens dag är ett nationellt evenemang som arrangeras på 31 orter i Sverige. Syftet är att inspirera barn, unga och vuxna att idrotta hela livet och samtidigt uppmuntra till samtal om hur vi ska idrotta i framtiden. En dag som laddas med roliga aktiviteter och nya idéer. Idrottens dag är en del av European Week of Sport som är ett EU-initiativ för att få fler i rörelse.

Riksidrottsförbundet arrangerar även en rörelsebana som besöker 12 av de 31 platser där Idrottens dag genomförs, bland annat Skellefteå. Här är rörelseglädje och aktiviteter i fokus och besökarna får lära sig mer om träning och tävling – både genom att röra på sig i specialdesignade motorikbanor och kolla in utställningen i tältet. Både barn och vuxna får även chans att lära sig mer om vad rörelseförståelse innebär och få inspiration till en ny syn på träning och tävling.

Tid: Lördag 6 oktober, kl10-14

Plats: Nya sporthallen på Morö Backe skola

Aktiviteter (urval): Budo - Karate - Bordtennis - Basket - Cykel (utomhus - ta gärna med din egen cykel och hjälm) - Parasport med inomhuscurling - Volleyboll - Discgolf - Dans - Ridning - Friidrott - Hopprep/gymnastik - Riksidrottsförbundets rörelsebana - Tipsrunda

Det är helt gratis att delta i Idrottens Dag i Skellefteå.

Mer information om Idrottens dag hittar du här: http://www.idrottensdag.se/
eller i vårt Facebookevenemang.

Logotyp Idrottens Dag

Skribent: Rikard Höög
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Västerbotten
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress:
Kungsgatan 89
903 31 Umeå

Kontakt:
Tel: 0906955600
E-post: This is a mailto link