Hoppa till sidans innehåll

Utbildning: Schyst snack

  • Uppdaterad: 30 JAN 2019 15:47

Vill din förening öka jämställdhet, riva "machoväggen" och förbättra snacket i omklädningsrummet? Ta hjälp av Värmlandsidrottens utbildningsteam "Schyst snack".

I januari 2018 lanserade Värmlandsidrotten och Region Värmland, Schyst idrott – en handbok som hjälper idrottsföreningar att kommunicera så att alla känner sig välkomna och inkluderade.

Nu tar Värmlandsidrotten nästa steg i satsningen för ett mer inkluderande föreningsliv. Under namnet Schyst Snack har vi skapat ett utbildningsteam som ska ut till föreningarna och utbilda unga idrottare i normer, jämställdhet och machokultur.

Målet är att tidigt bidra till att få bort den machokultur som kan finnas i våra omklädningsrum. Idrotten ska vara en trygg plats för alla.

FAKTA: Schyst snack

  • Schyst snack är en trestegsutbildning som bygger på materialet Schyst idrott.
  • Utbildningen består av tre träffar á 45 minuter där Värmlandsidrottens utbildare besöker förening/lag och håller i samtal och övningar om normer, jämställdhet och machokultur. De manliga och kvinnliga föreläsarna, som har sina rötter i den värmländska idrotten, delar också med sig av sina egna erfarenheter.
  • Prioriterad målgrupp är killar och tjejer i åldrarna 13-16 år. Men utbildningsinnehållet kan även anpassas för yngre målgrupper.
  • Utbildare är Jonathan Widén (19 år, FBK J20), Johan Nordling (19 år, FBK J20), Daniel Levein (19 år, tidigare FBK J20), Nellie Sundenhammar (18 år, tidigare Norrstrands IF och IF Göta), Julia Schöien (18 år, Norrstrands IF)

Vill din/ditt förening/lag ha utbildningen?
Kontakta idrottskonsulent Patrik Norlin på This is a mailto link för mer information.

Skribent: Erik Mattsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Värmland
Box 10
651 02 Karlstad

Besöksadress:
Industrigatan 1
652 21 Karlstad

Kontakt:
Tel: +46104764720
E-post: This is a mailto link