Hoppa till sidans innehåll

Samling för daglig rörelse - Rörelseförmåga med Dean Kriellaars, Växjö

Smålandsidrotten och Blekinge Idrottsförbund presenterar Rörelsesatsning i skolan. En satsning som genomförs av Riksidrottsförbundet på uppdrag av Regeringen i syfte att kraftsamla för mer idrott, rörelse och utveckling av rörelseförståelse/physical literacy under skoldagen.

Samling för daglig rörelse

Inom ramen för regeringens satsning "Samling för daglig rörelse" har idrottsrörelsen fått möjlighet att genomföra en Rörelsesatsning i samverkan med skolan för att förbättra folkhälsan, välbefinnandet och skolresultaten.

Vi presenterar satsningen som ska ske i samverkan mellan olika aktörer lokalt och regionalt. Målgruppen är elever i årskurs F-6 på utvalda skolor. Målet är att ge barnen en grund för fysisk aktivitet som kan bestå under hela livet. En grund som byggs utifrån det som vi kallar för rörelseförståelse. Ett begrepp som innefattar så mycket mer än bara rörelse. Det går ut på att utveckla alla dimensioner hos en individ.

Rörelseförståelse med Dean Kriellaars

Dr Dean Kriellaars från Kanada ger en allmän introduktion till "physical literacy" eller rörelseförståelse som vi kallar det på svenska.

Utbildningen ger dig förståelse för vad rörelseförståelse innebär, hur man kan använda det för att förbättra befintliga aktiviteter och hur en samverkan inom ett samhälle kan skapas så att barn och ungdomar ökar sin lust, förmåga och möjlighet att röra på sig.

De som vill kan medverka på ett praktiskt pass där Dean visar hur man kan använda rörelseförståelse för att skapa och leda aktiviteter på ett nytt sätt som ökar lust, förmåga och möjlighet att röra på sig.

Dr Dean Kriellaars är expert på physical literacy och en av världens främsta ambassadörer på detta nya koncept för fysisk aktivitet. Dean brinner för att sprida budskapet om rörelseförståelse och att bekämpa den epidemi av inaktivitet som sprider sig snabbt. Dean är verksam vid University om Manitoba och är en väl anlitad föreläsare världen över och har utvecklat många metoder och program som används brett i Kanada. Han är fysisk rådgivare år Cirque de Soleil som har över 1 500 artister från 55 länder.

OBS! Utbildningen med Dean genomförs på engelska.


Representant från Change the game berättar om den ”rörelse för rörelse” som växer fram, där allt fler samhällen vill starta lokal samverkan med physical literacy som kompass

För mer information kontakta Smålandsidrotten, Mia Nilsson, tel. 036-34 54 72 eller This is a mailto link.

 

Postadress:
SISU IdrottsutbildarnaSmåland
Box 485
551 16 Jönköping

Kontakt:
Tel: 036-34 54 00
E-post: This is a mailto link

foreningslara_animnering

10169376_10202302599501165_1405292423_n