Hoppa till sidans innehåll

SISU Idrottsutbildarna Småland


SISU Idrottsutbildarna Småland

SISU Idrottsutbildarna Småland är idrottens utbildningsorganisation i Småland och en av två organisationer som ingår i paraplyorganisationen Smålandsidrotten (Smålands Idrottsförbund är den andra).

Vi hjälper småländska idrottsföreningar och specialdistriktsförbund (SDF) att utvecklas. Vi erbjuder föreläsningar, kurser och lärgruppsverksamhet som på olika sätt förbättrar er verksamhet.

Våra idrottskonsulenter fungerar som inspiratörer och processledare. Kontakta idrottskonsulenten i din kommun för att bolla idéer (länk till Smålandsidrottens hemsida)

 

SISU Idrottsutbildarna finns i hela Sverige

Totalt arbetar 21 distrikt med att utveckla de idrottsföreningar och specialdistriktsförbunden (SDF) som finns runt om i Sverige. På riksnivå arbetar man med att utveckla och stötta specialidrottsförbunden. Under 2009 arbetade SISU Idrottsutbildarna med 6800 föreningar och 70 olika idrotter och medlemsorganisationer.

 

SISU Idrottsutbildarna Riks

SISU Idrottsutbildarna på riksnivå fungerar som ett stöd och en resurs för de specialidrottsförbund och medlemsorganisationer som vill utveckla sin organisation och verksamhet. Här är processledarna en viktig resurs. På riksplanet finns också ett omfattande kurs- och konventprogram. 
Man genomför utvecklings- eller utbildningsprogram,  medverkar som coacher och samtalspartner, process- och projektledare och föreläsare. 

 

SISU Idrottsutbildarna på riksnivå erbjuder:
 organisationsutveckling
 utveckling av ert varumärke
 tränar- och ledarutveckling
 riktlinjer, planer och strategier
 från grupp till lag
• personlig utveckling

 

SISU Idrottsutbildarnas bokförlag heter SISU Idrottsböcker
SISU har ett eget förlag, SISU Idrottsböcker, som utvecklar studiematerial och idrottsböcker tillsammans med idrotten. Läs mer på sisuidrottsbocker.se.

 

Folkhögskola på Bosön, Lidingö
SISU Idrottsutbildarna är huvudman för Bosön Idrottsfolkhögskola. Här utbildas bland annat idrottskonsulenter. Här finns också spännande utbildningar för dig som vill jobba med idrott. Läs mer på boson.nu.

  • Idrottslinjen
    – komplettera gymnasiets behörighetsämnen samtidigt som du läser in idrottsämnen.
  • Idrottskonsulent
    – yrkesutbildning för dig som siktar mot jobb inom idrotten.
  • Friskvårdskonsulent
    – yrkesutbildning för dig som vill jobba med friskvård och hälsa.
Uppdaterad: 04 APR 2018 11:01 Skribent: Anna-Lena Moberg

Postadress:
SISU IdrottsutbildarnaSmåland
Box 485
551 16 Jönköping

Kontakt:
Tel: 036345400
E-post: This is a mailto link