Hoppa till sidans innehåll

Grundtränarutbildning 1 (GTU 1)


Från Plattformen bygger vi vidare med idrottens Grundtränarutbildning 1. På GTU 1 fyller du på dina kunskaper inom träningslära och utvecklar din förståelse för ungdomars utveckling och olika behov i förpubertets- och pubertetsåldern. Du får också en djupare och bredare kunskap kring tränarskap och hur du kan leda barn och ungdomar i olika åldrar, med olika förutsättningar.

Mål och syfte
På nivå 1 ges deltagarna ökade kunskaper i ungdomars utveckling och behov i åldersspannet 11 till 15 år, samt hur olika typer av ledarskap påverkar inlärning och kan stimulera till fortsatt idrottsutövning. Fokus ligger också på hur ett brett och varierat träningsinnehåll, anpassat till individens psykiska och fysiska mognad, på ett positivt sätt bidrar till personlig och idrottslig utveckling för ungdomar i ett längre tidsperspektiv.

Innehåll
Kursen består av två block, tränarskap och träningslära, utan grenspecifika inslag (som genomförs separat i respektive SF:s regi). Föreläsningar varvas med praktiska övningar. I aktuellt åldersspann råder stora variationer i såväl fysisk som psykisk mognad mellan personer i samma ålder, och det är en primär utgångspunkt i innehållet som behandlar:
- Kroppens utveckling
- Må och prestera bra
- Träningsplanering
- Fysisk träning
- Psykosocial utveckling
- Coaching i praktiken
- Mental träning
- Bra träningsmiljöer

Målgrupp
Utbildningen riktar sig till dig som vill utveckla dina tränarkunskaper genom ökad vetskap om ungdomars fysiska och psykiska utveckling i 11 till 15 års ålder. Ditt mål är att på egen hand leda barn och ungdomar inom en idrottsförening.

Omfattning
15 utbildningstimmar som kan genomföras som kvällseller en intensiv helgutbildning.

Behörighet/förkunskaper
Det är bra att ha viss förkunskap när du påbörjar denna utbildning, till exempel Plattformen – barn och ungdom samt några års erfarenhet som tränare.

 

Sök fram nästa utbildningstillfälle

 

Uppdaterad: 17 SEP 2018 12:10
Epost: This is a mailto link

Idrottens föreningslära webbutbildning

Värdefullt


puff_samarbetspartners_170px

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Skåne
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: +46104765701
E-post: This is a mailto link