Hoppa till sidans innehåll

Barntränare


Skåneidrotten har inlett en långsiktig satsning för att utbilda barn- och ungdomstränare i åldersanpassad fysisk träning.

Fysisk träning för barn och ungdomar är ett kunskapsområde där myter och ingrodda begrepp länge fått regera. Idag är området väl utforskat och man vet mer om hur träningen ska bedrivas för att barn ska få en bra fysisk grund att bära med sig i livet och att minska skaderisken**.

Styrketräning för barn har blivit alltmer uppmärksammat, inte minst efter den kunskapsöversikt som Riksidrottsförbundet uppdrog åt Michail Tonkonogi att genomföra 2009.

Skåneidrottens barntränarutbildning handlar även om motorik, rörlighet och uthållighet. Träningen ska vara allsidig, planeras långsiktigt och anpassas till barnets fysiska mognad på ett lekfullt sätt. Att göra "rätt sak" vid "rätt mognadsålder" (fysiskt som psykiskt) är poängen med åldersanpassad fysträning.

Kunskapen i sig är inte ny, det nya är däremot att det nu finns en utbildning som riktar sig till ideella idrottsledare. Skåneidrotten är först i landet med denna utbildning.

Mer om denna satsning och om våra utbildningar finns på www.barnträning.se

Uppdaterad: 04 JUL 2013 11:27 Skribent: Patrik Karlsson

Idrottens föreningslära webbutbildning

Värdefullt


puff_samarbetspartners_170px

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Skåne
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: +46104765701
E-post: This is a mailto link