Hoppa till sidans innehåll

Idrottens föreningslära - Grund


Vi betonar vikten av att varje förening behöver vara grundad i sin verksamhetsidé och värdegrund. För lyckas omsätta allt detta i praktisk handling ger vi tips på saker varje offensiv förening behöver tänka på och göra för att ständigt vara i rörelse. Vi bearbetar områden som den demokratiska uppbyggnaden inklusive årsmöte och valberedningsarbete, vikten av ett levande medlemsavtal (stadgar) och det mest elementära vad gäller skatter och avgifter. Efter avslutad Idrottens föreningslära Grund hoppas vi att du känner dig inspirerad att fortsätta arbetet på hemmaplan, i din förening.

Mål och syfte
Deltagaren ska informeras och introduceras i vad det innebär att bedriva verksamhet i en ideell förening. Målgrupp Medlemmar, förtroendevalda och anställda i förening och förbund som organiserar och skapar förutsättningarna för själva idrottsaktiviteten.

Innehåll
- Den demokratiska uppbyggnaden
- Stadgar i en förening
- Årsmötet
- Valberedning
- Verksamhetsplanering

Omfattning
3 utbildningstimmar.

Efter att ha haft genomgång av Idrottens föreningslära Grund kan man fortsatt arbeta med nästa steg i vår utbildningsstege kring föreningslära, där finns det 5 valbara alternativ som man kan välja att gå enstaka eller alla delar i!


Sök fram nästa utbildningstillfälle

Uppdaterad: 17 SEP 2018 12:02
Epost: This is a mailto link

Idrottens föreningslära webbutbildning

Värdefullt


puff_samarbetspartners_170px

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Skåne
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: +46104765701
E-post: This is a mailto link