Hoppa till sidans innehåll

Idrottslyftet - Idrotten Vill


Idrottslyftet ska stärka och utveckla världens bästa barn- och ungdomsidrott så att fler fickor och pojkar väljer att idrotta i föreningar där verksamheten bedrivs utifrån Idrotten vill”

SISU Idrottsutbildarnas distrikt har fått i uppgift att stödja föreningarna för att de än bättre ska kunna införliva de intentioner som finns i ”Idrotten vill” i sin verksamhet.

Via Idrottslyftet har din förening möjlighet att få stöd och resurser att utveckla verksamheten med ett tydligt fokus på kvaliteten i föreningens barn- och ungdomsverksamhet.

Föreningarna kan således ansöka om medel för sitt arbete med Idrotten Vill. Det kan t ex handla om utbildning av tränare, ledare, förtroendevalda och aktiva inom områden som förebyggande arbete kring kränkande behandling, säkra anläggningar och transporter, delaktighet och demokrati mm.

Med hjälp av ett enkelt verktyg kartlägger och analyserar ni er förening utifrån ert nuläge, som i sin tur ger föreningen möjlighet att söka bidrag för att förbättra och utveckla sin verksamhet utifrån intentionerna i Idrotten Vill. Det ger er också möjligheten att tillsammans med SISU Idrottsutbildarna skapa en långsiktig plan för utbildnings- och utvecklingsverksamhet.

 

Steg 1. Ta kontakt mer er SISU konsulent  för att ta del av verktyget och för att komma igång med arbetet. Om ni redan gjort detta kan ni gå direkt till steg 2 och göra er ansökan.

 
Steg 2. Gå från ord till handling med stöd från SISU Idrottsutbildarna för att förbättra och utveckla sin verksamhet utifrån intentionerna i Idrotten Vill. Utgå ifrån er kartläggning och ert analysarbete som genomförts i föreningen skall ni konkretisera era framtida behov och utvecklingsarbete.

 

Ansökan görs via föreningens IdrottOnline sida och Idrottslyftsapplikationen. Se nedanstående film som ett guidande exempel på hur ansökan går till.

 

 

Välj ”SISU” i den orangea menyn till vänster (under Ärenden). Följ därefter instruktionerna.

 

 

Manualer för att arbete med IdrottOnline och att ansöka om Idrottslyftet finns här

 

Uppdaterad: 07 JUN 2016 15:38 Skribent: Patrik Karlsson

Idrottens föreningslära webbutbildning

Värdefullt


puff_samarbetspartners_170px

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Skåne
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: +46104765701
E-post: This is a mailto link