Hoppa till sidans innehåll

Våra kurser och utbildningar


Sökresultat

Sortera på: Titel | Datum

Värdefullt för idrottsföräldrar

Skall den svenska idrottsrörelsens vision om att ha världens bästa idrott på alla nivåer bli verklighet behöver vi också: Världens bästa idrottsföräldrar. Idrottsföräldrar är beundransvärda, och deras insatser är ovärderliga för det svenska föreningslivet. De är oumbärliga för idrottsledaren, med stöd och feedback kan de få barnen och laget att höja sin prestationsnivå.

Utbildningen syftar till att inspirera och skapa medvetenhet runt rollen som idrottsförälder.
Datum: 2019-03-27 Plats: Skåneidrotten, Idrottens Hus, Mellersta Stenbocksgatan 10, Helsingbor Mer information på kurssidan
Till anmälan

Temakväll #SCHYSSTIDROTT - Idrottens (dolda) utmaningar

Temakväll #SCHYSSTIDROTT


Skåneidrotten i samverkan med Kvinnojouren Lund, PIL i Lund samt
Lunds kommun presenterar tre stycken temakvällar med fokus på en inkluderande och jämställd idrott för alla.

Datum: 2019-04-04 Plats: Sparbanken Skåne arena, lokal "Kraftringen" Stattenavägen 25, Lund Mer information på kurssidan
Till anmälan

Föreläsning Pan Idræt (i samband med Idrotts- och HBTQNätverk i Skåne)

I samband med den första idrotts- och hbtqnätverkträffen den 2 maj är Carsten Friis-Overby från Pan Idræt från Danmark inbjudna som gästföreläsare. Föreläsningen är öppen för alla, nätverket träffas separat efteråt.

Pan Idræt är en idrottsförening med över 1000 medlemmar från 25 olika idrotter. Föreningens fokus är att skapa ett inkluderande och tryggt rum för idrottsliga ambitioner och starka sociala relationer. Föreningen har sitt ursprung i idrottsrörelsen för bögar och lesbiska men är idag en modern idrottsförening med fokus på inkludering av människor med ett särskilt fokus på mångfald vad gäller sexualitet och kön.

Datum: 2019-05-02 Plats: Malmö Arena Hotel, Hyllie Boulve 12, Malmövard Mer information på kurssidan
Till anmälan

Idrotts- och HBTQNätverk i Skåne

Skåneidrotten och RFSL Rådgivningen Skåne bjuder in till nätverksträffar för hbtq-personer som är, eller vill vara, aktiv i sport och idrott. Idrottsutövare, ledare eller på annat sätt engagerade i idrottsrörelsen är välkomna, men även ni som kanske motvilligt lämnat den eller ännu inte tagit steget in i den. Nätverket är för personer som identifierar sig som hbtq-personer.

Genom initiativet vill Skåneidrotten och RFSL Rådgivningen Skåne öppna för fler och bättre samtal om hbtq-personers villkor i idrotten och samhället. Förhoppningen är att nätverket kan stärka och inspirera personer i sitt nuvarande eller framtida idrottande. Innan varje nätverksträff bjuder vi in till öppna föreläsningar med någon intressant person eller organisation som kan inspirera till att göra idrotten mer tillgänglig för hbtq-personer. Till den första träffen den 2 maj är Pan Idræt* från Danmark inbjudna som gästföreläsare. Föreläsningen är öppen för alla, nätverket träffas separat efteråt.

Datum: 2019-05-02 Plats: Malmö Arena Hotel, Hyllie Boulevard 12, Malmö Mer information på kurssidan
Till anmälan
 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Skåne
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: +46104765701
E-post: This is a mailto link