Hoppa till sidans innehåll

Stöd och tips – så startar du en utbildning i din förening


Så startar du en utbildning i din förening

Ta kontakt med ditt SISU-distrikt. Telefon och e-postadresser till er kontaktperson finns här. I en dialog hittar vi lösningar som passar er och föreningens utveckling. Det är viktigt att det finns en förankring i föreningen. Vi har en löpande dialog och hittar nya utvecklingsområden för just er.

Under respektive ämneskategori hittar ni några exempel på vårt utbud inom våra verksamhetsformer.

Våra olika former för utveckling

Förslag ett: Jobba i lärgrupp

En lärgrupp kan jämföras med en studiecirkel. I lärgruppen träffas en mindre grupp människor, under en kortare eller längre tid. Ni jobbar fram en plan över vad ni vill lära er och förankrar den med SISU. Tillsammans studerar ni och lär er något i ett visst ämne eller område. En lärgrupp kan också drivas på distans. Lärgruppen bygger på samtalet mellan er i gruppen. Som utgångspunkt har ni ett studiematerial. Det kan vara en bok eller annat material i ämnet ni valt.

Förslag två: Ha en kurs i föreningen

Vill ni jobba mer intensivt och komprimera lärandet. Då passar det med en kurs. En kursledare, som har en speciell kompetens, leder verksamheten utifrån en tydlig kurs- och timplan. Ni ska ha en inriktning och ett uttalat utbildningsmål. Här är det viktigt att ni kontaktar SISU innan ni drar igång med jobbet.

Förslag tre: Bjud in till en föreläsning

Vill ni samla era medlemmar kring ett tema? Då passar en föreläsning bra. En föreläsning ska inspirera och det är temat som står i fokus. Kontakta oss för tips och råd på bra föreläsare.

Förslag fyra: Starta ett process- och utvecklingsarbete

När specialdistriktsförbundet eller föreningen vill utvecklas och stärka organisationen och era styrdokument kan ett process- och utvecklingsarbete vara en god arbetsform. Då leder en av SISU Idrottsutbildarnas processledare arbetet, som resulterar i en dokumentation och handlingsplan.

Förslag fem: Vi behöver ”något annat”

Vill ni skapa delaktighet, upplevelse och eftertanke? Med hjälp av kulturen kan ni skapa detta. Det kan exempelvis vara teater, sång, dans eller filmvisning som står på programmet. Kanske tar ni fram en utställning som väcker tankar kring olika ämnen. Använd oss på SISU som bollplank och ta med oss tidigt i era planer.

Uppdaterad: 27 NOV 2014 13:52

Idrottens föreningslära webbutbildning

Värdefullt


puff_samarbetspartners_170px

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Skåne
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: +46104765701
E-post: This is a mailto link