Hoppa till sidans innehåll

Vi är där när idrotten lär


SISU Idrottsutbildarna Skåne

Vissa föreningar har en förmåga att hela tiden utveckla sin verksamhet. De får nya medlemmar och har fullt i varje årskull. De är duktiga på att rekrytera nya ledare och att ta vara på de ledare som finns i organisationen. De har inga ekonomiska problem och sponsorerna hjälper mer än gärna till. Att rekrytera till styrelseuppdrag och andra förtroendeposter går smidigt med en väl fungerande valberedning.

Långt ifrån alla föreningar passar in på ovanstående beskrivning. Vad är det då som skiljer en väl fungerande verksamhet jämfört med en förening i motvind? Svaret är enkelt. De föreningar som satsar på utbildning utvecklas.

Vi vill alla vara verksamma i en förening som har en positiv utvecklingsmiljö, där vi sår nya frön i form av idéer sprungna ur den tid vi lever i. Idéerna får näring och fäste i organisationen och fröet (idén) kan gro. I det goda klimatet utvecklas fröet till en planta för att sedan blomma ut.

En blomstrande föreningsverksamhet är ju vad vi alla eftersträvar och för att föreningsverksamheten ska fortsätta att blomstra gäller det att vi tillför näring hela tiden. Den som slutar att bli bättre slutar snart att vara bra, heter det som bekant.

Beskrivningen ovan gäller en förening i utveckling, kanske din. I såväl styrelsearbetet som det aktiva ledarskapet i idrottshallen eller på planen så behövs utbildning som näringskälla. Att investera i utbildning är att investera för framtiden.

Ta hjälp av oss på SISU Idrottsutbildarna för att kartlägga just din förenings utvecklingsbehov. Vi har stor erfarenhet av att stärka engagemanget och utveckla individer och organisationer på alla nivåer. Vårt utbud riktar sig till aktivitets- och organisationsledare samt aktiva.

SISU Idrottsutbildarna finns i hela Sverige

Våra distrikt jobbar med specialdistriktsförbunden och idrottsföreningarna. På riksnivå arbetar vi med att utveckla och stötta specialidrottsförbunden. Vi har 21 distrikt som arbetar med att utveckla de idrottsföreningar som finns runt om i Sverige. Under 2009 arbetade vi med 6800 föreningar och 70 olika idrotter och medlemsorganisationer.

Vi utbildar idrottsföreningarna

SISU Idrottsutbildarna på riksnivå fungerar som ett stöd och en resurs för de specialidrottsförbund och medlemsorganisationer som vill utveckla sin organisation och verksamhet. På riksplanet har vi också ett omfattande kurs- och konventprogram. Vi genomför utvecklings- eller utbildningsprogram, vi medverkar som coacher och samtalspartner, process- och projektledare och föreläsare.

Vårt bokförlag heter SISU Idrottsböcker

Vi har ett eget förlag, SISU Idrottsböcker, som utvecklar studiematerial och böcker tillsammans med idrotten. Läs mer om SISU Idrottsböcker på sisuidrottsbocker.se.

Vår folkhögskola, Bosön Idrottsfolkhögskola

SISU Idrottsutbildarna är huvudman för Bosön Idrottsfolkhögskola. Här finns spännande utbildningar för dig som vill jobba med idrott. Bland annat kan man utbilda sig till idrottskonsulent.  Läs mer om Bosön Idrottsfolkhögskola på boson.nu.

Uppdaterad: 16 JUN 2017 11:38

Idrottens föreningslära webbutbildning

Värdefullt


puff_samarbetspartners_170px

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Skåne
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: +46104765701
E-post: This is a mailto link