Hoppa till sidans innehåll

Här pågår barnidrott


"Barnidrott är lek och glädje". Så inleds affischen som kommer pryda Örebrocupen mellan 16 och 18 juni. Insatsen skall stärka idrottsmiljöerna för barn och unga och är ett initiativ av Örebro läns Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna.

I Örebro län idrottar över 30 000 barn och unga. För de allra flesta är idrotten en positiv upplevelse och gemenskap som stärker både självkänslan och hälsan. Föräldrar och föräldrars engagemang är viktiga och deras stora ideella insatser möjliggör att så många som nio av tio någon gång deltagit i föreningsidrotten. Ibland möts barn och unga av en vuxenvärld som glömt bort vad vi har kommit överens om att idrott för barn och unga ska vara – lek, glädje och utveckling. Örebro läns Idrottsförbund (ÖLIF) och SISU Idrottsutbildarna (SISU) utvecklar nu ett arbete för att tillsammans med föreningar och förbund ytterligare stärka glädjen och gemenskapen inom idrotten.

Under Örebrocupen kommer SISU Idrottsutbildarna och Örebro läns Idrottsförbund bemanna ett tält där besöker kan komma förbi och samtala kring innebörden av att vara en god idrottsförälder. Förutom medarbetare kommer tältet vara fyllt med verktyg, material och metoder. Samt en och annan aktivitet.

Under fredag kväll kommer vi, tillsammans med Add:action och Lisa Arenö, arrangera en praktisk föreläsning i Svalans lokaler där ni som fotbollsföräldrar samt -ledare kan uppleva och reflektera över hur klimatet kring svensk barn- och ungdomsfotboll är.

Ladda ner foldern Här pågår barnidrott.

Läs mer om hur svensk barn- och ungdomsidrott skall bedrivas.

Uppdaterad: 02 MAJ 2017 15:32 Skribent: Markus Frisk

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Örebro
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: 019 -17 55 00
Fax: 019-10 20 70
E-post: This is a mailto link

Se all info